FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI, 11. studenog 2011.(Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine, održanoj u vinkovačkom Gradskom kazalištu "Joza Ivakić", na kojoj su pojedincima, udrugama, ustanovama i tvrtkama dodjeljene županijske nagrade i priznanja, obilježen je Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan njezina zaštitnika sv. Martina.

Čestitajući građanima Dan županije u ime hrvatske Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković ustvrdio je kako se pred tom županijom nalazi dobra i perspektivna budućnost.

Naveo je kako je iz fondova EU ta županija do sada povukla više od 160 milijuna eura nepovratnih sredstava te dodao kako ga raduju brojni projekti koji se provode na području te županije.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako je ove jeseni za 5,6 posto manje nezaposlenih nego u jesen prošle godine, zahvalivši gospodarstvenicima što su, kako je kazao, sačuvali stara ali i stvarali nova radna mjesta.

Govorio je i predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, a potom je nazočnima svečanoj sjednici skupštine među kojima se nalazio i đakovački i osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Marin Srakić, prikazan kraći dokumentarni film o ulaganjima županije u razvoj gospodarstva, zdravstva, školstva, kulture i druga područja.

Priznanje Počast županije posthumno je dodijeljena francuskom dragovoljcu u Domovinskom ratu Jean-Michelu Nicolieru ubijenom na Ovčari 1991. godine. Nagradu za životno djelo dobili su župnik Župe sv. Euzebija i Poliona, mons. Tadija Pranjić i glazbenik Šima Jovanovac. Dodjeljene su i Godišnje nagrade te Povelje županije.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine na vinkovačkom Gradskom groblju vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, grada Vinkovaca i županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Misu u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona predvodio je nadbiskup đakovački i osječki, mons. Marin Srakić, ocijenivši u propovjedi posvećenoj radu, kako je za gospodarsku i bankarsku krizu u kojoj se nalazi svijet, krivo zamračenje moralne svijesti.

Također je poručio kako svaki čovjek radom osigurava funkcioniranje svijeta te njegov rad postaje molitvom, založivši se za pravednu plaću i nadoknadu svima onima koji rade jer, kako je kazao, "čovjek ako radi, želi i uživati u plodovima svoga rada".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙