FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić izrazio sućut obitelji preminulog Milivoja Zenića

ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Ministar kulture Republike Hrvatske Jasen Mesić uputio je danas izraze sućuti obitelji istaknutog šibenskog intelektualca i ravnatelja šibenske Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Milivoja Zenića, koji je jučer iznenada preminuo u 58. godini života.

"U nevjerici, zatečene, dočekala nas je vijest o odlasku g. Milivoja Zenića, uvijek dragog prijatelja i sugovornika i uspješnog ravnatelja Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku", stoji u pismu sućuti.

"Pamtit ćemo ga kao 'renesansnog' knjižničara – kako su ga kolege nazivali poštujući njegovu predanost struci i zavičaju, kao nakladnika starih šibenskih knjiga i rukopisa, kao autora koji je kalama, skalama i butama čitateljima otkrivao šibensku baštinu i običaje. Pamtit ćemo ga kao čovjeka koji je, teškim danima usprkos, svome gradu nametnuo svijest o potrebi nove knjižnice, učinivši tako Šibenik gradom o kojemu se s poštovanjem govori u cijelom knjižničarskom svijetu, postavivši nove standarde knjižničnih prostora", dodaje se u pismu.

Izražavajući duboku sućut, ministar Mesić ističe da će Zenića pamtiti kao predanog suradnika Ministarstva kulture i predsjednika u Upravnom vijeću Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, ali "nadasve, kao dobrog čovjeka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙