FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazumi s nacionalnim i parkovima prirode

ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Ministar kulture Republike Hrvatske Jasen Mesić potpisao je danas sporazume o suradnji s ravnateljima Nacionalnih parkova i Parkova prirode, na temelju kojih će biti investirano u infrastrukturu parkova 6,5 milijuna eura, odnosno gotovo 50 milijuna kuna, priopćilo je danas Ministarstvo kulture.

Ministarsvo navodi kako je Zakonom o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Svjetske banke i Republike Hrvatske započelo provedbu petogodišnjeg projekta integracije u EU Natura 2000, vrijednoga 20,8 milijuna eura te dodaje kako je jedan od osnovnih ciljeva Projekta pružanje potpore parkovima u integraciji najvećih prirodnih vrijednosti RH u Europsku ekološku mrežu Natura 2000, odnosno u mrežu očuvanja vrijednih staništa i vrsta diljem svih zemalja članica EU-a.

Ističe kako je tijekom protekle dvije godine u suradnji s nacionalnim parkovima, parkovima prirode i županijskim javnom ustanovama za zaštitu prirodnih vrijednosti definiralo aktivnosti i prioritete za ulaganja kroz projekt, koji se između ostalog temelji na ulaganjima u posjetiteljsku infrastrukturu i opremu, usluge dizajna i interpretaciju prirode te edukacijske programe za djelatnike iz sektora zaštite prirode

Ministarsvo kulture podsjeća kako je potpisan i prvi ugovor za radove u Nacionalnom parku Krka, što je ujedno i prvi korak u operacionalizaciji Sporazuma s parkovima. "Do kraja ove godine očekuje se potpisivanje ugovora za radove za 4 parka, a za koje su u tijeku javna nadmetanja, navodi Ministarsvo i dodaje kako su trenutno u javnom nadmetanju radovi za 4 županijske javne ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima te da je još nekoliko parkova spremno za proceduru nabave na početku iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙