FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MZSS: mreža hitne medicine donesena na prijedlog županija

ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - U povodu nedavnih smrtnih slučajeva u Krku i Umagu, koji se povezuju s kasnom intervencijom hitne medicinske službe, Ministarstvo zdravstva i socijane skrbi u današnjem priopćenju ističe kako je ministar mrežu hitne medicine donio na prijedlog županija te da nije mogao predvidjeti da će županije prestati financirati dodatnu razinu zdravstvene zaštite koju su do tada pružali svojim građanima.

Iz MZSS stoga poručuju da županije moraju preuzeti i odgovornost za provođenje mreže hitne medicine, jer su bile uključene u pripremu njezina donošenja i još u veljači 2011. dostavile svoja mišljenje.

Tako je, ističu, Primorsko-goranska županija za područje otoka Krka predložila jedan Tim 1 (liječnik, medicinska sestra, vozač), što je Ministarstvo prihvatilo, a Istarska županija za područje sedam punktova Tima 1 – u Puli (dva), Umagu, Pazinu, Rovinju, Poreču, Labinu, Buzetu te jedan punkt Prijavno-dojavne jedinice, što je također prihvaćeno.

Ministarstvo navodi da će HZZO u Primorsko-goranskoj županiji mrežu hitne medicine financirati sa 11,5 milijuna kuna više na godišnjoj razini nego dosad, čime će biti finacirano dodatnih 47 timova - 22 tima hitne medicinske pomoći s liječnikom te 25 timova s medicinskim sestrama ili tehničarima.

Ta će županija, dodaje se, dobiti i devet novih potpuno opremljenih vozila hitne pomoći.

Istarska županija će pak dobiti za mrežu hitne pomoći 7,9 milijuna kuna i to za 32 tima više - 27 timova s doktorom, pet timova s medicinskim sestrama ili tehničarima, a dobit će i sedam potpuno opremljenih vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙