FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

PARIZ - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Parizu, pobijedivši nakon dva sata igre Talijana Fabija Fogninija sa 4-6, 6-1, 6-3. U sljedećem kolu Dodig bi trebao igrati protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića, s kojim se do sada dva puta susreo i oba puta izgubio, 2008. u Marseilleu i ove godine na Australian Openu.

ZAGREB - Drugog dana priprema u Čatežu uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za EP 2012. u gostima protiv Turske, na konferenciji za novinare pojavili su Ivica Olić i Ivan Rakitić. "Dugo sam pauzirao, ali odradio sam dva mjeseca treninga bez problema i mislim da sam u dobroj formi. Istina je da u Bayernu imam slabu minutažu, ali u sličnoj situaciji bio je i Klose, koji je bez obzira na to bio odličan u reprezentaciji Njemačke. Nedavno sam o tome razgovarao sa Kloseom i dao mi je dobre savjete", izjavio je Olić, koji je zbog ozljede pauzirao godinu dana. Hrvatski napadač smatra da Turska igra više odgovara našima od igre grčke reprezentacije, koja nas je pobjedom u Ateni gurnula u dodatne kvalifikacije. "Grci igraju defenzivno, a Turci vole napadati i nadigravati se. Mi u takvoj igri možemo pokazati našu kvalitetu", dodao je Olić. Ivan Rakitić je u Sevilli standardni prvotimac, a u posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Latvije pokazao je koliko vezni red "vatrenih" bolje funkcionira kad igra u tandemu sa Modrićem. "Bolji smo od Turske i moramo im se revanširati za onaj nesretni poraz u četvrtfinalu EP 2008. jer smo i tada bili bolji od njih", rekao je Rakitić. Prva utakmica protiv Turske na rasporedu je u petak, 11. studenoga, u Istanbulu, a uzvrat je četiri dana kasnije na zagrebačkom stadionu Maksimir. Hrvatska reprezentacija putuje u Tursku u srijedu poslijepodne.

NEW YORK - Povodom smrti bivšeg svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Joea Fraziera (67), njegov najveći suparnik Muhammad Ali priopćio je da je svijet izgubio velikog prvaka. "Uvijek ću ga se sjećati sa poštovanjem i divljenjem. Svijet je izgubio velikog prvaka, a ja izražavam sućut njegovoj obitelji", priopćio je Muhammad Ali. Frazier se je tri puta borio sa Muhammadom Alijem i prvi je teškaš koji je porazio Alija u legendarnom meču u 15 rundi 8. ožujka 1971. u njujorškom Madison Square Gardenu poznatom kao "borba stoljeća", nakon kojeg su obojica završili u bolnici. Uoči toga meča Ali je Fraziera nazivao "čiča Toma", što je najveća uvreda za bilo kojeg Afroamerikanca, jer podrazumijeva sluganski odnos prema bijelom gospodaru. Godine 1974. opet se u New Yorku borio sa Alijem, ali je taj meč izgubio na bodove u 12 rundi. Frazier je do svoje smrti tvrdio da je pokraden u tom meču. Dvojica velikana i rivala ponovno su se susrela 1975. na Filipinima u jednom od najslavnijih sportskih događaja 20. stoljeća kasnije prozvanim "triler u Manili". U toj brutalnoj borbi (u dvorani je bila temperatura oko 50 stupnjeva Celzijusovih) Frazier je izgubio tehničkim nokautom jer mu trener Eddie Futch nakon 14. runde nije dopustio da nastavi meč zbog zatvorenog oka, što mu boksač nikad nije oprostio. Tada niti Frazier, niti njegov trener Futch nisu znali da je Muhammad Ali bio spreman predati meč nakon 14. runde, jer više nije mogao stajati na nogama. Muhammad Ali je i uoči tog meča vrijeđao Fraziera, nazivajući ga gorilom. Frazier mu nikada nije oprostio te uvrede.

PARIZ - Tradicionalni Dakar reli i sljedeće će se godine voziti u Južnoj Americi, a osim Čilea i Argentine, četiri etape će biti i u Peruu, priopćili su organizatori. Reli koji se nekad zvao Pariz-Dakar morao je zbog sigurnosnih razloga napustiti afrički kontinent, a svoj novi dom je već četvrtu godinu zaredom našao na jugu Južne Amerike. "Reli će biti dugačak 1800 kilometara, vozit će se 14 dana, a osim četiri etape u Peruu, po pet će ih biti u Argentini i Čileu", kazao je direktor utrke Etienne Lavigne. Za ovogodišnji reli prijavilo se 465 vozila - 171 automobil, 185 motocikala, 33 kamiona i 76 terenskih vozila.

PARIZ - Prvi tenisač svijeta Novak Đoković igrat će u srijedu ili četvrtak u 2. kolu turnira u Parizu protiv Ivana Dodiga za bonus ATP-a od točno 1.6 milijuna dolara. Toliki iznos Đoković će dobiti samo ako ne otkaže dvoboj s Dodigom, što špekuliraju brojni mediji glede njegove ozljede ramena zbog koje je praktički predao meč Japancu Keiju Nishikoriu u subotu u Baselu. Srbin tada zbog velikih bolova nije službeno predao, ali je izgubio treći set protiv Japanca s 6:0, što mu je bio tek četvrti poraz ove sezone. Bonus od 1.6 milijuna dolara Đoković dobija za sudjelovanje na Masters turnirima ove sezone, a ukoliko otkaže nastup izgubit će cijeli iznos. Naime, bonus za sudjelovanje na svim turnirima iz Masters-serije iznosi dva milijuna dolara, a Đoković je već izgubio jednu mogućnost otkaza i iznos od 400.000 dolara jer zbog ozljede nije igrao u Šangaju.

MADRID - Jedan španjolski i jedan makedonski košarkaš bili su pozitivni na dopinškoj kontroli na nedavnom europskom prvenstvu u Litvi, prenijeli su litvanski mediji. Njihova imena za sada nisu poznata niti je poznato što su uzimali. "Oba košarkaša su imala neprirodno visoku razinu testosterona, što još uvijek nije pozitivan doping test. Oba uzorka su poslana u središte Fiba Europe gdje će se obaviti dodatna testiranja," kazala je direktorica Litvanske anti-dopinške agencije Eve Stanikuniene. Nije željela otkriti niti radi li se o dopingu ili drogi. "Sve smo objasnili u izvještaju koji smo poslali u Fibu," dodala je Stanikuniene kazavši kako je tijekom prvenstva obavljeno 76 dopinških testova. Španjolski košarkaški savez odmah je demantirao navode litvanskih medija. "Takva medijska naklapanja su bez osnova. Mi smo mirni. Bili bi prvi koji bi znali za nepravilnosti. Turnir u Litvi je zaslužio ocjenu jednog od najboljih i najčišćih u povijesti košarke," poručili su iz tabora aktualnih europskih prvaka. U Makedoniji su šokirani sumnjama u doping. "Ova vijest je za nas kao grom iz vedra neba", izjavio je direktor svih reprezentacija Košarkaške federacije Makedonije, Ilija Merdžanovski. On je naglasio da za sada još nema dodatnih informacija iz sedišta Fibe u Munchenu.

HELSINKI - Bivši svjetski prvak Finac Kimi Raikkonen (32) pred vratima je povratka u formulu 1. Prema pisanju britanskih medija Raikkonen je potpisao ugovor za Williams, a službena promocija trebala bi se održati 13. studenog na utrci u Abu Dabiu. Raikkonen posljednjih dana boravi u Groveu, Williamsovoj bazi kako bi dogovorio sve detalje ugovora. Da bi Finac zaista mogao preseliti u britansku momčad potvrdio je i dioničar Williamsa Toto Wolff. "Istina, pregovaramo sa Raikkonenom. Međutim on je samo jedna od opcija," kazao je Wolff. Raikkonen je osvojio naslov svjetskog prvaka 2007. godine u bolidu Ferrarija, a F1 je napustio 2009. godine okrenuvši se reliju. Tijekom karijere je sakupio 157 utrka i 18 pobjeda, a vozio je za Sauber, McLaren i Ferrari.

BERLIN - Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza suspendirala je veznjaka Bayerna Anatolija Timoščuka na tri utakmice zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Augsburga. Ukrajinski veznjak je 'pocrvenio' u posljednjim trenucima utakmice nakon oštrog prekršaja nad suparničkim veznjakom Danielom Baierom. Timoščuk će zbog kazne propustiti veliki derbi protiv aktualnog prvaka Borussie Dortmund, te oglede protiv Mainza i Werdera.

ZAGREB - Zbog ponavljanja navijačkih izgreda predstavnici Dinama danas su istaknuli da se mora stati na kraj huliganizmu i da su spremni regairati i provoditi zakon. Direktor Damir Vrbanović izjavio je na konferenciji za novinare da je kap koja je prelila čašu bila raketa koja je ispaljena proteklog vikenda na utakmici sa Zagrebom, a koja je mogla ugroziti život bilo koga koji je tog trenutka bio na terenu ili uz njega. "Naš problem nisu BBB-i ili navijačke udruge, već oni koji ne žele nikakvu suradnju i krše zakone. Postali smo taoci grupice huligana koji maltretiraju cijeli klub. Dinamo je platio oko milijun eura kazni zbog navijačkih izgreda, a mogli smo taj novac donirati humanitarnim udrugama. U ime milijun i pol navijača, zaposlenika i igrača dižemo glas protiv huliganizma i očekujemo od nadležnih institucija da reagiraju. Mi smo po zakonu odgovorni za sigurnost na stadiononima, ali smo nemoćni ako nemamo pomoć institucija države", izjavio je Vrbanović. Direktor stadiona Miljenko Sakoman izjavio je da je "nakon jučerašnjeg sastanka sa zaštitarskim službama i policijom, Dinamo spreman reagirati i provoditi zakon". Napomenuo je da će doći do toga kada će morati zbog izgreda zatvoriti tribinu, te da ćemo možda imati i utakmice bez gostujućih navijača. Iz Dinama su poručili da će progoniti počinitelje vandalskih činova te da će ih uz pomoć državnih institucija dovesti pred lice pravde.

STOCKHOLM - Napadač AC Milana Zlatan Ibrahimović (30) proglašen je za najboljeg nogometaša Švedske za ovu godinu. To mu je šesta nagrada, a prvu je osvojio je 2005. Ibrahimović je karijeru počeo u Malmoe, a nakon toga je igrao u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni, a od 2010. je u AC Milanu. Za švedsku reprezentaciju je odigrao 67 utakmica, te je postigao 28 golova. Također, dva je puta proglašen za najboljeg igrača Prve talijanske lige (2008, 2009).

LONDON - Poljski nogometni vratar Tomasz Kuszczak (29) izjavio je da ga Manchester United tretira kao roba, te da zbog trenera Alexa Fergusona vjerojatno neće biti u kadru reprezentacije na EP 2012., kojeg organiziraju Poljska i Ukrajina. Kuszczak ove sezone niti u jednom susretu nije bio čak niti među pričuvama Uniteda. "U Manchester Unitedu sam postao rob. Tražio sam da odem na dvomjesečnu posudbu u drugoligaša Leeds United, do zimskog prijelaznog roka, ali klub je to odbio. Ovakva situacija je frustrirajuća, ali ne želim kritizirati trenera Fergusona, to nije moj stil. Ja izuzetno poštujem Fergusona, jer on je veliki trener, i nadam se da će me u zimskom prijalznom roku pustiti da potražim novi klub", izjavio je Tomasz Kuszczak. On je u United stigao 2007., ali uglavnom je bio pričuva Edwinu van der Saru, a ove sezone nije čak niti među pričuvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙