FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen 9. hrvatski Dan kvalitete

ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Kvaliteta mora postati strateško opredjeljenje Hrvatske u svim segmentima, a podizanje razine kvalitete u poslovanju jedan od neophodnih alata za podizanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, istaknuto je na današnjem skupu "Kvaliteta za najbolji učinak" u organizaciji Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK).

Skup je organiziran u povodu Hrvatskog dana kvalitete (8. studenoga), 17. europskog tjedna kvalitete (7-13. studenog) i 22. svjetskog dana kvalitete (10. studenoga).

Kako je istaknuo predsjednik HDK-a Božidar Ljubić, ovaj skup želi potaknuti na razmišljanje o kvaliteti i sustavima upravljanja kvalitetom kao alatima za poboljšanje kvalitete života, bolju budućnost, ali i načina ponašanja u poslovnom i svakodnevnom životu.

Bez vrsnih rezultata nema pozitivnih pomaka, nema izlaska iz krize, a kvaliteta će pridonijeti povećanju konkurentnosti, kazao je.

Ljubić je istaknuo kako je Hrvatska opterećena nizom negativnosti, poput nezaposlenosti, nelikvidnosti, mita i korupcije, pa onda pozitivni rezultati ostaju neprimjećeni.

Stoga smatra da kvaliteta treba postati strateško opredjeljenje u svim segmentima, a primjenom te smjernice ulazak u EU postat će lakši i bolji.

Kazao je i kako je u Hrvatskoj nastavljen trend rasta broja certifikata pa je tako lani bilo 2.861 certifikat ISO 9001, što je 294 više nego u godini ranije, a broj certifikata 14001 povećan je sa 469 na 591.

Na skupu su, također već tradicionalno, dodijeljene Povelje HDK.

Dobitnici Povelje za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu su Omni Aspect iz Kutine, Gradnja iz Osijeka, Kamgrad iz Zagreba i HT.

Dobitnici Povelje za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete su Hrvatsko društvo menadžera kvalitete i Zavod za materijale zagrebačkog Građevinskog fakulteta, a dobitnik Povelje za životno djelo je Jerko Sladoljev iz Poreča.

Na skupu je najavljeno i da će se 12. hrvatska konferencija o kvaliteti održati od 10. do 12. svibnja 2012. na Brijunima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙