FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek i Nin nominirani za Zlatni cvijet Europe 2012.

OSIJEK, 18. listopada 2011. (Hina) - Skupština Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz, održana u Bruxellesu, prihvatila je gradove Osijek i Nin kao hrvatske kandidate za Zlatni cvijet Europe 2012. godine, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Osijek i Nin nominirani su kao hrvatski kandidati u kategoriji gradova za Zlatni cvijet Europe 2012. na prošlotjednom 10. predstavljanje hrvatskih gradova za tu međunarodnu nagradu održanom u Solinu.

Direktor Turističke zajednice Osijeka Damir Macanić pojasnio je kako će Osijek tijekom lipnja 2012. godine posjetiti međunarodna ocjenjivačka komisija od 12 članova koja će ocijeniti koliko se Grad Osijek uklapa u niz zahtjevnih elemenata ocjenjivanja.

To se odnosi, između ostalog, na estetski dojam grada, kvalitetu življenja građana, čuvanje okoliša i drugo, kazao je Macanić koji je uvjeren da će Osijek svojim prepoznatljivim europskim štihom i uređenošću odgovoriti zahtjevnim ocjenjivačkim sudovima.

Tatjana Elez, glasnogovornica osječkog "Unikoma", istaknula je kako Osijek ima 10 perivoja koji su povezani s parkovima i šetalištima, te 80 kilometara drvoreda s 8000 stabala. Osijek ima 20 hektara zelene površine, 17 parkova na prostoru od 40 hektata, 11 fontana i 95 dječjih igrališta.

Natjecanje Zlatni cvijet Europe, koje ima za cilj poboljšanje kvalitete života u urbanim zajednicama, osnovale su prije 30 godina Velika Britanija i Francuska. U udruženje se do sada uključilo ukupno dvanaest zemalja, a "Entente Florale Europe" je prerasla u jedno od najprestižnijih natjecanja uređenja gradova i mjesta.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙