FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. studenog 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Britanska pjevačica Adele odbacila je kao netočne medijske spekulacije da ima rak grla koje su se pojavile nakon što je otkazala preostale nastupe u ovoj godini zbog operacije. "Željeli bismo ponoviti da će Adele biti podvrgnuta operaciji zbog krvarenja u glasnicama. Sva izviješća u kojima s navode druga stanja su sto posto netočna", kazao je Adelin glasnogovornik u priopćenju. Spekulacije su se razbuktale nakon što je otkazala nastupe u SAD-u i Britaniji do kraja ove godine.

SYDNEY

Australija je u srijedu najavila odgodu do kraja 2012. uvođenja jednoobraznih pakiranja za sve duhanske proizvode jer su proizvođači tražili više vremena za pripremu. Za razmatranje teksta zakona australskim je zastupnicima trebalo više vremena od predviđenog zbog "nedostatka entuzijazma" konzervativnih predstavnika u Gornjem domu, ocijenila je ministrica zdravstva Nicola Roxon. Proizvođači duhana koji su se prvotno trebali povinovati novim propisima u srpnju 2012., imat će dodatnih šest mjeseci za prilagođavanje. Od 1. prosinca 2012. sva pakiranja duhana bit će jednoobrazna. Pakiranja maslinaste boje s upozorenjima imat će različitu jedino marku i ime proizvoda. No, na svim će kutijama oni biti ispisani istim slovima. Približno 15.000 Australaca umire svake godine od bolesti povezanih s duhanom.

LONDON

Svileno donje rublje veličine XXL kraljice Viktorije prodano je za 8700 eura u utorak u Edinburghu, na dražbi na kojoj je ponuđeno oko 500 predmeta te najdugovječnije britanske vladarice. Donje rublje impozantne veličine, ponuđeno kupcima pod staklenom vitrinom, prodano je dvaput skuplje od predviđenog, kazala je glasnogovornica aukcijske kuće Lyon and Turnbull. Među ostalim ponuđenim predmetima bio je par crnih čarapa s ukrasnim porubom koje je nosila kraljica, neutješna nakon smrti supruga 1861., kao i slike, pisma, osobni predmeti i namještaj.

LOS ANGELES

Britanski glumac Hugh Grant postao je ponosni otac djevojčice, rođene nakon kratke afere s nepoznatom ženom, rekla je u utorak njegova glasnogovornica za Reuters. "Mogu potvrditi da je Hugh Grant postao ponosni otac djevojčice. On i majka djevojčice bili su u kratkoj vezi. Unatoč tomu što dijete nije bilo u planu, Hugh je presretan i pružit će majci svojeg djeteta svu potrebnu potporu, o čemu su se dogovorili u prijateljskom ozračju", rekla je glasnogovornica. Identitet žene koja je rodila djevojčicu nije otkriven niti su u medijima objavljivane bilo kakve pojedinosti o vezi između nje i Granta. Djevojčica je prvo dijete 51-godišnjem glumcu koji je bio u dugogodišnjim vezama s Elizabeth Hurley i Jemimom Khan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙