FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barack Obama odličnog zdravlja

WASHINGTON, 1. studenog 2011. (Hina/AFP) - Predsjednik SAD-a Barack Obama smanjio je stopu kolesterola i prestao pušiti te je u 50. godini "odličnog zdravlja i spreman za posao", prema podacima njegova liječnika koje je u ponedjeljak objavila Bijela kuća.

Po riječima liječnika Jeffreyja Kuhlmana, Obama "ne puši, aktivan je, hrani se zdravo, zadržava težinu dobru za njegovo zdravlje, neredovito i umjereno popije nešto alkohola".

Medicinske pretrage Obame pokazale su ukupnu razinu kolesterola od 193 mg na decilitar krvi, to jest manje nego u veljači 2010. kad je ta stopa iznosila 209 mg/dcl. U to je doba Kuhlman savjetovao Obami da donekle promijeni režim prehrane.

Kod prethodnog pregleda liječnik je predsjedniku savjetovao da "i dalje nastoji prestati pušti". Bijela kuća sada tvrdi da predsjednik više ne dira cigarete usprkos stresu izazvanom njegovim položajem.

"Predsjednik je odličnog zdravlja i spreman za posao. Sve pretrage pokazuju da će tako ostati do kraja mandata", zaključio je liječnik.

U priopćenju se navodi i da Obami ne trebaju naočale, visok je 185 cm, a težak 82 kilograma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙