FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. listopada 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN

Muškarac koji je zapalio više od stotinu automobila u Berlinu, u nizu napada za koje su neki okrivljavali političke ekstremiste, učinio je to zbog zavisti i frustracije, priopćila je policija pošto ga je uhitila u nedjelju. Taj 27-godišnjak rekao je policiji da je zapalio 67 luksuznih automobila tijekom tri mjeseca zato što je nezaposlen i u dugovima. U tim napadima, usmjerenima uglavnom na luksuzne automobile kao što su Audi, BMW i Merecedes, zapaljeno je još 35 automobila koji su bili parkirani u blizini. "Njega nije motivirala politika nego zavist", rekao je visoki policijski dužnosnik Oliver Stepien. "On je u suštini rekao: 'Imam dugove, život mi je grozan i oni s luksuznim automobilima, koji žive bolje, to su i zaslužili'".

BRUXELLES

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy dobio je plišanog medu od njemačke kancelarke Angele Merkel i ružičastu dekicu od britanskog premijera David Camerona povodom rođenja kćeri 19. listopada, doznaje se od izaslanstava. Darovi su mu uručeni na marginama summita europskih čelnika u Bruxellesu. Angela Merkel nije odustala od te prijateljske geste niti nakon nesuglasica sa Sarkozyjem o načinima rješenja dužničke krize u eurozoni. Blijedo ružičasta dekica izrađena je u izbornom okrugu britanskog premijera na jugu Engleske, koji je poznat po izradi tekstila, rekla je glasnogovornica britanskog izaslanstva. Carla Bruni-Sarkozy i kći Giulia u nedjelju su izašle iz klinke La Muette u Parizu, gdje je prva dama rodila.

PARIZ

Dizajnerska marka Karl Lagerfeld najavila je da će kreirati dvije nove modne linije jeftinije odjeće, kako bi i široj publici postale dostupne kreacije slavnog modnog dizajnera, prenose mediji. Lagerfeld, ujedno Chanelov dizajner već gotovo 30 godina, udaljuje se s modnih podija kako bi predstavio dostupan luksuz, a nova linija će se moći naručiti preko interneta. Već od siječnja sljedeće godine putem interneta moći će se kupiti stotinjak artikala po cijeni od 60 do 300 eura. Predviđaju se dvije modne linije, svaka namijenjena ženama i muškarcima uz pripadajuće detalje, prenosi AFP. "Karl" za širu publiku lansirat će se 25. siječnja, a modeli "Karl Lagerfeld Paris" bit će dostupni najesen po višim cijenama, od 300 do 1500 eura. Slovo K sveprisutno je, primjerice na putnim torbama, kao i logo sa siluetom iz profila smjesta prepoznatljivog modnog dizajnera u crnim naočalama.

BERLIN

Njemački satelit veličine automobila padao je prema Zemlji u nedjelju rano ujutro, priopćili su čelnici koji kažu da zasad ne znaju jesu li njegove krhotine pale na Zemljinu površinu. Satelit Roentgen (Rosat) za promatranje X-zraka ušao je u atmosferu između 3.45 i 4.15 sati po srednjoeuropskom vremenu, dodaje u priopćenju Njemačko središte za zrakoplovstvo i svemir (DLR). "Zasad ne znamo jesu li ostaci satelita pali na zemlju", rekao je centar. Po zadnjoj procjeni koju je DLR objavio 19. listopada, na zemlju može pasti tridesetak komada ovog satelita ukupne težine 1,7 tona. Andreas Schuetz, glasnogovornik centra, ističe da će se više znati "ovih dana". DLR je nedavno istaknuo da se satelit, lansiran u orbitu u lipnju 1990., vraća u atmosferu brzinom od oko 28.000 km na sat, ali da ne zna gdje će pasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙