FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solin: otvorena međunarodna smotra turizma

SOLIN, 13. listopada 2011. (Hina) - Tri turističke i kulturološke priredbe - 18. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 14. međunarodni festival turističkog filma i 10. predstavljanje hrvatskih gradova za međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe, otvorene su danas u Solinu.

Otvarajući manifestacije, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader je istaknuo njihovu važnost, jer se njima popularizira turizam i pridonosi dokazivanju Hrvatske na turističkim tržištima.

Hrvatska "postaje važna turistička destinacija, a manifestacije, kao što je ova u Solinu, tomu daju poticaja", istaknuo je predsjednik Svjetske federacije turističkih novinara (FIJET) Tijani Haddad.

Cilj Svjetske federacije turističkih novinara je promoviranje kulturološkog turizma i mira u cijelom svijetu, jer bez mira ne može se razvijati turizam koji povezuje kulture i civilzacije, naglasio je Haddad.

Predsjednik Europske federacije turističkih novinara (FEST) Antonio Conte je izvjestio kako će u 2012. godini međunarodni festival turističkog filma u talijanskom gradu Lecceu proslaviti jubilarnu 50. godišnjicu postojanja te je pozvao hrvatske turističke djelatnike da u što većem broju nazoče toj proslavi.

Na ovogodišnji Međunarodni festival turističkog filma u Solinu prijavljena su rekordna 272 filma iz 67 zemalja, a 80 ih je nominirano za neku od festivalskih nagrada, među kojima je i 25 filmova iz Hrvatske.

Na manifestaciji u Solinu predstavit će se Osijek i Nin, hrvatski kandidati za nagradu Zlatni cvijet Europe 2012, nakon čega će biti odlučeno koji će od njih predstavljati Hrvatsku za tu prestižnu kulturološko-turističku europsku nagradu sljedeće godine.

Turistička manifestacija u Solinu održava se do 15. listopada, a u petak navečer bit će dodijeljena priznanja.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su predsjednik Republike Ivo Josipović i Ministarstvo turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙