FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka šećerana planira proizvesti 80.000 tona šećera

OSIJEK, 17. listopada 2011. (Hina) - U osječkoj Tvornici šećera tijekom ovogodišnje 105-te kampanje prerade šećerne repe planiraju proizvesti oko 80.000 tona šećera preradom šećerne repe s ukupno 10.000 hektara.

Po riječima Miroslava Kosa, direktora Sirovinskog sektora osječke šećerane, u ovogodišnjoj kampanji preradit će se između 530 tisuća do 550 tisuća tona šećerne repe, koja je dobre digestije, oko 16,1 posto.

Unatoč sušnom vremenu i tvrdoj zemlji nema problema s vađenjem šećerne repe, rekao je Kos, dodavši kako je nešto manji urod te kulture na prostoru oko Valpova, Donjeg Miholjca i dijela Baranje zbog pjeskovita tla, ali je zato na tom prostoru veća digestija šećera.

Osječka šećerana ima ugovorenu proizvodnju s domaćim proizvođačima na 7500 hektara te još 2000 hektara u Vojvodini i 500 hektara u Mađarskoj.

Kos je istaknuo kako je ovogodišnja kampanja počela nešto kasnije, sredinom rujna, zbog rekonstrukcije postrojenja i novih ulaganja, te da se očekuje kako će trajati do kraja prosinca, a možda i nešto duže.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙