FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHB traži socijalni sporazum za brodogradilišta

RIJEKA, 17. listopada 2011. (Hina) - Odbor Hrvatske brodogradnje (OHB), koji okuplja brodograditeljske sindikate u Sindikatu metalaca Hrvatske- Industrijskom sindikatu (SMH-IS), uputio je danas pismo Vladi u kojem se navodi da neće prihvatiti potpisivanje kupoprodajnih ugovora o prijenosu dionica za brodogradilišta ako se prije toga zainteresirane strane ne dogovore o sadržaju socijalnog sporazuma i potpišu ga sa SMH-IS.

Odbor Hrvatske brodogradnje SMH-IS traži da se nacrti kupoprodajnih ugovora o prijenosu dionica za domaća brodogradilišta dostave sindikalnim povjerenicima i članovima povjerenstva za praćenje procesa privatizacije i prijenosa dionica kako bi mogli pravovremeno dati svoje primjedbe, a prije definiranja konačnog teksta ugovora o prijenosu dionica za svako pojedino brodogradilište.

Osim toga traže i da se organizira sastanak predstavnika Vlade, resornog ministarstva i sindikata kako bi se našlo rješenje za nastavak procesa privatizacije, preustroja i ugovaranja novih poslova za brodogradilišta, stoji u pismu Vladi, koje je dostavljeno medijima.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙