FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN odobrio dva programa potpora

ZAGREB, 19. rujna 2011. (Hina) - Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) na prošlotjednoj je sjednici odobrilo dva programa potpora, za prerađivačku industriju i malu brodogradnju, kojima je davatelj Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, izvijestili su danas iz Agencije.

Agencija je tako svojim rješenjima odobrila regionalnu potporu u obliku subvencije sadržanu u prijedlogu Operativnog programa potpora sektorima prerađivačke industrije te regionalnu potporu u prijedlogu Operativnog programa poticanja konkurentnosti i inovativnosti u maloj brodogradnji za 2011.

Potpore iz prvoga Programa namijenjene su, između ostalog, tekstilnoj, kožarskoj, kemijskoj, farmaceutskoj, metalnoj industriji itd. za poticanje početnih ulaganja u nove proizvodnje i procese, ulaganja u značajna poboljšanja i modernizaciju već postojećih proizvoda, procesa ili usluga s višom dodanom vrijednosti, nabavu novih tehnologija i industrijskog znanja (know-how), nabavu novog računalnog softwarea usmjerenog proizvodnji itd.

Intenziteti regionalnih potpora određeni su sukladno odluci o Karti regionalnih potpora, a po pojedinom poduzetniku ne smiju iznositi više od dva milijuna kuna.

Taj Operativni program ukupno je vrijedan 100 milijuna kuna, od čega na regionalne potpore otpada 79,2 milijuna kuna, a ostatak iznosa predviđen je za potpore male vrijednosti za čiju dodjelu nije potrebno dobiti odobrenje AZTN-a.

Po završetku postupka dodjele sredstava po ovom Operativnom programu, Ministarstvo je dužno izvijestiti Agenciju o iznosima dodijeljenih potpora po pojedinom poduzetniku. Potpore iz ovog Operativnog programa ne mogu se dodjeljivati poduzetnicima u teškoćama.

Potpore iz Operativnog programa regionalnih potpora maloj brodogradnji koje će se dodjeljivati za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca ove godine namijenjene su za gradnju sportskih i čamaca za razonodu, popravak i održavanje brodova i čamaca i to pod uvjetom da poduzetnici pozitivno posluju i imaju podmirene obveze prema državi i zaposlenicima.

Sukladno ovom programu mala brodogradnja financijski se potiče s 10 milijuna kuna, a intenziteti potpora također su određeni sukladno odluci o Karti regionalnih potpora.

Ni potpore iz ovog programa se ne mogu se odobriti poduzetnicima u teškoćama, stečaju ili likvidaciji niti njihovi korisnici smiju biti oni poduzetnici koji se bave brodogradnjom, a obuhvaćeni su Odlukom o potporama brodogradnji, navodi se u priopćenju Agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙