FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP napustilo 350 članova sa šibensko-kninskog područja

ŠIBENIK, 15. listopada 2011. (Hina) - Dojučerašnji predsjednik šibensko-kninskog HSP-a Ivica Ledenko izvijestio je danas da je on i 350 članova HSP-a s područja županije napustilo stranku zbog "nedemokradskih procesa koji se u posljednje vrijeme događaju u HSP-u".

"Sve je kulminiralo kada je predsjednik HSP-a Daniel Srb SMS porukom raspustio županijsko vijeće stranke i sva njegova tijela, obrazlažući svoju odluku potrebom uklanjanja zapreka u provođenju predizborne kampanje u 9. izbornoj jedinici. Predsjedniku Srbu na poruku je odgovorilo oko 350 članova šibensko-kninskog HSP-a koji su ga, također SMS-om obavijestili kako napuštaju stranku", rekao je Ledenko na konferenciji za novinare.

Odmetnuti HSP-ovci, kazao je Ledenko, odsad će djelovati okupljeni oko nezavisnog kluba vijećnika Šibensko-kninske županije, a tako će se predstavljati i članovi, njih ukupno 70, koji trenutno obnašaju funkcije županijskih, gradskih i općinskih vijećnika u županiji.

Ledenko je pred novinarima ustvrdio kako je Daniel Srb najveće razočarenje HSP-a.

Čitava je stranka očekivala da će Srb uvesti korjenite promjene u stranci, no umjesto toga ispostavilo se da Anto Đapić danas strankom upravlja direktnije no što je činio kada ju je sam vodio, rekao je jučer smijenjeni Ledenko.

Pravaši Šibensko-kninske županije, kazao je, ne žele biti licemjerni i sudjelovati u raspadu najstarije stranke u Hrvatskoj, niti žele ostati u stranci u kojoj je jedini kriterij za napredovanje broj kaznenih prijava.

Osvrnuvši se na nacionalnu stranačku razinu Ledenko je ustvrdio kako sve upućuje na to da je raspadu HSP-a kumovalo Đapićevo udruživanje s prijateljem Božidarom Kalmetom, te kumom Vladimirom Šeksom.

Iz HSP-a su, prema riječima Ivice Ledenka, istupili svi odbori i podružnice osim stranačkog ogranka u gradu Šibeniku, kojemu je na čelu aktualni predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin.

Konferenciji za novinare je nazočio i sam Grguričin koji je diktafonom snimao Ledenkov istup, no novinarima nije htio komentirati nastalu situaciju.

Kazao je kratko kako će se vrlo skoro oko svega očitovati na konferenciji za medije.

Predsjednik stranke Daniel Srb jučer je, obrazlažući smjene u tom ogranku, izjavio kako "postoji problem u komunikaciji između šibensko-kninskoga HSP-a i izbornog stožera stranke" te da je, kad je riječ o nositelju liste, "potreban dogovor, sporazum, potpora i suglasnost za prvog na listi četiri županije koje čine 9. izbornu jedinicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙