FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspušten HSP Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK/ZAGREB, 14. listopada 2011. (Hina) - Predsjedništvo HSP-a raspustilo je jučer šibensko-kninsko Županijsko vijeće te stranke i razriješilo dužnosti njegova predsjednika Ivicu Ledenka.

Kako je Hina doznala od Ledenka, odlukom Predsjedništva HSP-a, osim Županijskog vijeća, raspušten i Časni sud i Nadzorni odbor stranke u županiji, a sve je dužnosti preuzeo Ivica Zorica. Ledenko je rekao da je članstvo stranke rezignirano odlukom Predsjedništva koja je stigla prije parlamentarnih izbora, posebice s obzirom na to da je stranka na prošlim lokalnim izborima u županiji pod njegovim vodstvom ostvarila dotad najbolji rezultat.

Prije dva mjeseca sada bivši predsjednik šibensko-kninskoga Županijskog vijeća HSP-a Ivica Ledenko najavio je novinarima da će on biti nositelj liste za 9. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima. Nedavno je stranka kao nositelja svoje liste predstavila Mirka Čondića. Odtad, tvrde upućeni, počinju nesuglasice među pravašima Šibensko-kninske županije.

Predsjednik stranke Daniel Srb, na pitanje da komentira nastalo stanje, izjavio je za Hinu da "postoji problem u komunikaciji između šibensko-kninskoga Županijskog vijeća i Izbornog stožera stranke" te da je, kad je riječ o nositelju liste, "potreban dogovor, sporazum, potpora i suglasnost za prvog na listi četiri županije koje čine 9. izbornu jedinicu".

"U vrijeme izborne kampanje izborni su stožeri odgovorni za funkcioniranje stranke na području izborne jedinice", dodao je Srb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙