FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Odlukom Senata za prijavu igrača Austrijskog hokejskog saveza poništena je pobjeda Medveščaka protiv KAC Klagenfurta (5:4) u EBEL ligi, a bodovi su dodijeljeni KAC-u. "Medvjedi" su ostali bez bodova jer su prekasno registrirali vratara Matu Tomljanovića. Naime, Medveščak je posudbu 18-godišnjeg vratara dogovarao u nedjelju kada ured EBEL-a ne radi, pa je prijava stigla prekasno. Zanimljivo, KAC se nije žalio nakon utakmice, no vodstvo lige je ipak poništilo utakmicu. U obrazloženju svoje odluke vodstvo EBEL-a je navelo da su 30. kolovoza uputili pismo svim klubovima kako su prijave igrača moguće isključivo u danima od ponedjeljka do petka u periodu od 09.00 do 17.00 sati, što ovdje nije slučaj jer je nedjelja neradni dan Lige i Austrijskog hokejskog saveza. Vodstvu Medveščaka napomenuto je na početku utakmice kako je moguće da igrač možda neće biti prihvaćen kao registrirani igrač, ali mu se dozvoljava nastup. Iz dokumenta u prilogu je vidljivo kako žalba na ovu odluku nije moguća.

Nakon što su im oduzeti bodovi osvojeni u susretu protiv KAC Klagenfurta hokejaši Medveščaka pali su na osmo mjesto EBEL lige, dok se KAC vratio na vrh ljestvice.

LONDON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) suspendirala je napadača engleske reprezentacije Waynea Rooneyja na tri utakmice što znači da će zvijezda Manchester Uniteda propustiti prvi krug Europskog prvenstva 2012. godine. Rooney je kažnjen zbog crvenog kartona dobivenog u kvalifikacijskoj utakmici u Podgorici protiv Crne Gore (2:2) nakon što je u 74. minuti kod vodstva Engleza 2:1 bez ikakvog vidljivog razloga udario Miodraga Džudovića. Vodstvo Engleskog nogometnog saveza (FA) već je najavilo žalbu. "Očekivali smo jednu utakmicu kazne, strahovali od dvije utakmice zabrane nastupa, no kazna od tri utakmice je katastrofa," kazao je jedan od dužnosnika FA-a. Kako bi pokušao ishoditi manju kaznu Rooney je poslao Uefi pismo isprike, no to mu nije previše pomoglo. Engleski izbornik Fabio Capello je najavio kako će u slučaju velike kazne razmisliti hoće li napadača Uniteda uopće voditi na EURO.

LONDON - Londonska policija privela je bivšeg engleskog nogometnog reprezentativca Paula Mersona (43) zbog sumnje da se u alkoholiziranom stanju svojim automobilom zabio u kamion ministarstva obrane Velike Britanije. U nesreći nitko nije ozbiljnije stradao. Bivši igrač Arsenala, Aston Ville, Portsmoutha i Middlesbrougha branio se kako je od umora zaspao za volanom svog 50.000 eura vrijednog Mercedesa. Merson se već liječio od alkoholizma, no ovoga puta je tvrdio kako nije bio 'pod gasom'. "Stvarno sam zaspao od umora i probudio sam se kada sam udario u kamion," kazao je bivši veznjak engleske vrste. Merson trenutačno radi kao komentator na televizijskoj postaji Sky. Za 'Gordi Albion' je igrao od 1991. do 1998. godine upisavši 21 nastup i tri gola.

ISTANBUL - Vodstvo Turskog nogometnog saveza (TFF) obećalo je igračima 100.000 eura bonusa u slučaju plasmana na Europsko prvenstvo 2012., a razmišljaju i o igranju utakmice protiv Hrvatske u Bursi, a ne u Istanbulu. "Vjerujem kako smo i mi i Hrvati željeli drugog suparnika. Bilo bi bolje da smo izbjegli Hrvatsku. Živimo iste emocije i ova utakmica nas je vratila na EP 2008. godine i našu pobjedu u šokantnom susretu u Beču," kazao je Okan Buruk, bivši turski reprezentativac koji je sada suradnik izbornika Guusa Hiddinka. Buruk je bio na ždrijebu u Krakovu i razgovarao je sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. "Niti oni nisu previše oduševljeni ždrijebom," dodao je. Buruk smatra kako Turska nije briljirala u kvalifikacijama, no sada slijedi posve nova priča. "Moramo zaboraviti sve što je iza nas. Sada trebamo podršku navijača," dodao je. Hidinkov pomoćni trener Oguz Cetin smatra kako činjenica što će Turka u drugom susretu gostovati nije minus već prednost. "Ishod prve utakmice odigrat će ključnu ulogu. Na tome će se bazirati naša strategija," najavio je Cetin.

SARAJEVO/LISABON - Nakon što su odmjerili snage u dodatnim kvalifikacijama za posljednje svjetsko nogometno prvenstvo, Portugal i Bosna i Hercegovina će igrati međusobno i u 'baražu' za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Prije dvije godine slavili su Portugalci koji su u Lisabonu i u Zenici slavili 1:0. Tada je na klupi BiH sjedio hrvatski stručnjak Miroslav Blažević, a sada momčad vodi Safet Sušić. "Razočaran sam, nismo imali sreće prilikom ždrijeba. Želio smo izbjeći Portugal, ali nismo se uplašili. Moji igrači su motivirani, možemo se s njima nositi, uostalom to pokazuju naši posljednji rezultati," kazao je Sušić. Reprezentacija BiH nije izgubila već šest utakmica, a u nedavnom susretu protiv Francuske je dominirala veći dio utakmice. "Portugal je odlična momčad i oni su u prednosti. Ali, mi imamo bolju momčad od one koja im se suprotstavila prije dvije godine," dodao je Sušić.

PRAG/PODGORICA - Uoči ždrijeba kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. u taboru Crne Gore imali su samo jednu želju - izbjeći Portugal. Želja im se ispunila jer će CG loviti premijerni nastup na EURO-u protiv Češke. "Jedino nisam želio Portugal jer se s ostalim reprezentacijama možemo nositi, posebice što ćemo uzvrat igrati kod kuće. Ipak, moramo biti oprezni, jer reprezentacija Češke nije naivna ekipa čim je došla do baraža i bila među nositeljima. Mislim da su izgledi za plasman na EP jednaki, a našu šansu vidim u tome što revanš igramo kod kuće," kazao je crnogorski izbornik Branko Brnović. Česi su uvjereni kako je Crna Gora daleko bolji izbor nego Turska ili Bosna i Hercegovina, ali rezultati koje su Crnogorci ostvarili u kvalifikacijama tjeraju na oprez. "Sasvim sigurno Turska i BiH su opasnije, međutim i Crna Gora može biti vrlo neugodna. Englezi ih nisu uspjeli dobiti u dvije utakmice, što dovoljno govori. Vjerujem kako imamo kvalitetniji sastav i kako ćemo izboriti EP," kazao je vodeći češki strijelac u kvalifikacijama Michal Kadlec. Zanimljivo, Kadlec je branič koji igra u Bayeru iz Leverkusena, a u kvalifikacijama je zabio je četiri gola.

ISTANBUL - Nakon što je ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. spojio Irsku i Estoniju u Dublinu je započelo slavlje, no niti Estonci nisu nezadovoljni. Irci su do sada samo jednom igrali na EURO-u, 1988. godine i svi su uvjereni kako će lakoćom preskočiti iznenađenje kvalifikacija. Estonija do sada nije igrala na svjetskim i europskim prvenstvima, a ovo im je prvi plasman u dodatne kvalifikacije. Irska i Estonija do sada su igrale dva puta i obje utakmice su završile irskom pobjedom 2:0. "Nikako ne smijemo podcijeniti suparnika, no uvjeren sam kako ćemo izboriti EP," kazao je irski izbornik Giovanni Trapattoni. Iskusni talijanski stručnjak je nahvalio estonsku borbenost, karakter, te čvrstu obranu, ali i dodao kako je ovo prilika koja se ne propušta. "Sve ćemo podrediti utakmicama protiv Estonije. Moji igrači su svjesni prilike koju smo dobili," dodao je Trapattoni naglasivši kako je vrlo važno što će prvu utakmicu igrati na gostovanju. "

Zadovoljstvo ždrijebom nisu skrivali niti Estonci. "Dobili smo suparnika kojeg smo željeli. Irci su i dalje veliki favorit, no vjerujem kako protiv njih možemo igrati," kazao je predsjednik estonskog nogometnog saveza Aivar Pohlak.

ŠANGAJ - Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal zaključio je nastup na ATP turniru u Šangaju porazom u osmini finala od Nijemca Floriana Mayera 6:7 (5), 3:6. Nadal je u prvom setu spasio dvije set lopte pri rezultatu 4:5, ali i propustio vodstvo 4:2 u trinaestoj igri. U drugom setu je Mayer načinio 'break' u sedmoj igri i potom mirno sačuvao prednost. Bila je to tek osma Mayerova pobjeda u dosadašnjih 35 susreta protiv igrača iz TOP 10. Nadal je u osmini finala ovog turnira izgubio i prošle godine i to od Austrijanca Jurgena Melzera. Bio je to njegov tek drugi od 16 turnira ove godine na kojem nije stigao barem do četvrtfinala. U kolovozu ga je u Montrealu zaustavio i hrvatski tenisač Ivan Dodig. Mayer koji se nalazi na 23. mjestu ATP ljestvice, u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta između Čeha Tomasa Berdycha i Španjolca Feliciana Lopeza.

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izjavio je nakon današnjeg ždrijeba za dodatne kvalifikacije za Euro 2012. u Krakovu u kojem je Hrvatska za protivnika dobila reprezentaciju Turske da je to jaka momčad, ali da mi imamo kvalitetu uz koju kroz dvije utakmice možemo osigurati prolaz. "Protivnik je jak, ali ne jači od nas. Tri godine čekamo i sanjamo ovu utakmicu od Beča da im se osvetimo. Turci su najzvučniji protivnik kojeg smo mogli dobiti, ali mi smo kvalitetniji i moramo proći, bez obzira koga smo izvukli", naglasio je hrvatski izbornik na današnjoj konferenciji za novinare u Kući hrvatskog nogometa sazvanoj povodom ždrijeba za dodatne kvalifikacije za Euro.

Turci su eliminirali Hrvatsku u Beču u četvrtfinalu EURA 2008. nakon izvođenja jedanaesteraca i nakon vrlo dramatičnih produžetaka. Bilić je dodao da izbornika Turske Guusa Hiddinka posebno cijeni, ali misli da on nije prevaga. Podsjetio je da Hiddink kada je bio izbornik Rusije nije uspio pobijediti Hrvatsku.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija će u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. igrati protiv Turske, odlučeno je danas na ždrijebu u Krakovu. U ostalim susretima igrat će: Estonija - Irska, Češka - Crna Gora, Bosna i Hercegovina-Portugal. Prvi susreti igrat će se 11. ili 12. studenoga, a uzvrati 15. studenoga, a pobjednici dvoboja plasirat će se na EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙