FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS-ovci sa Čobankovićem o problemima dalmatinskih poduzeća

ZAGREB, 4. listopada 2011. (Hina) - Čelnici Hrvatske udruge sindikata (HUS) razgovarali su danas s potpredsjednikom Vlade Petrom Čobankovićem o problemima u nizu poduzeća u Dalmaciji, poput Adriachema, Salonita, Dalmacijavina, Trimota i dr.

Za Adriachem je dogovoreno da će do 15. listopada biti isplaćene sve zaostale plaće 240-ici radnika, osim triju zadnjih plaća koje će im isplatiti Agencija za zaštitu radničkih potraživanja nakon što uskoro bude otvoren stečajni postupak, rekao je Hini predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Što se tiče Salonita, u petak će se u Fondu za zaštitu okoliša pokušati dogovoriti termin isplate polovice iznosa od 15.000 eura, koliko 170 radnika trebaju dobiti na ime odštete zbog zatvaranja tvornice i gubitka radnih mjesta.

U vezi Dalmacijavina Vlada će na idućoj sjednici donijeti odluku o raspisivanju natječaja za privatizaciju te tvrtke i isplati dviju zaostalih plaća. Nakon što Vlada ispuni svoj dio dogovora, radnici će posve iseliti iz bivših prostorija tvornice u splitskoj trajektnoj luci, kaže Matijašević.

Postignut je i dogovor u vezi sudbine 160 tekstilnih radnica Trimota iz Imotskog - u ponedjeljak će Čobanković zajedno s ravnateljem AUDIO-a Tomislavom Bobanom potpisati sporazum o isplati zaostalih sedam ili osam plaća, što će biti realizirano do 15. listopada, a potom će tvrtka otići u stečaj.

Problem zaposlenih u Vodoprivredi iz Imotskog, kojima nije isplaćeno 10 plaća, nastojat će se riješiti u petak na novom sastanku kod Čobankovića, najavio je Matijašević.

Na sastanku su se također pokušala pronaći rješenja za niz manjih tvrtki koje imaju probleme s otplatom dugova, i to uglavnom poreznog duga. Dogovoreno je da će se tvrtkama kao što su I-PAK d.o.o. Pakovo selo, Olma Makarska, Hoteli Makarska, Dalma, Ciglana d.o.o. Sinj, RLE Solin-brodogradnje Vranjic, Autoprijevoza Sinj, D&M Promet Bašić Imotski, Aran Bušić Stobreč i Trast pokušati omogućiti obročna otplata dugova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙