FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 20. rujna 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

SPLIT - Posada Marina Mišure najuspješnija je prvog dana ovogodišnjeg Aci Match Race Cupa nakon što je u tri današnja flotna jedrenja, u kojima je sudjelovalo osam posada, dva puta bio najbolji, a jednom treći te je imao najmanje negativnih bodova - pet. Drugo mjesto nakon prvog dana natjecanja pripada posadi Tomislava Bašića sa osam negativnih bodova, a treći je Luka Radelić s deset negativnih bodova. Posade su zbog nedostatka vjetra dugo čekale na start današnjeg prvog plova koji je uslijedilo u poslijepodnevnim satima, da bi drugi i treći plov završili tek večeras. Prvi dan natjecanja bio je nepovoljan za dvije jedriličarke: Petra Kliba je izletjela na startu drugog plova i nije se iskupila te je zaradila diskvalifikaciju, a Tina Mihelić je odustala od jedrenja zbog kvara na brodu. Na ovogodišnjem ACI Match Race Cupu, koji se održava 25. godinu za redom, sudjeluju samo posade iz Hrvatske, a zbog recesije je izostalo sudjelovanje stranih jedriličara.

MUNCHEN - Branič njemačkog nogometnog velikana Bayerna Brazilac Breno (21) završio je u bolnici zbog udisanja dima nakon što je njegovu kuću zahvatio požar. Breno je u trenutku požara bio sam u kući i srećom je prošao bez ozbiljnijih ozljeda. Policija za sada istražuje uzroke požara u munchenskom naselju Gruenwald, a šteta na kući se procjenjuje na više od milijun eura. Njemački mediji pišu kako je Breno 'pretjerao' na Oktoberfestu i po dolasku u kuću je zaboravio isključiti štednjak. Mladi Brazilac je u Bayern stigao 2008. iz Sao Paula, a do sada je upisao 21 nastup za bavarski sastav.

MADRID - Zvijezda španjolske košarkaške reprezentacije Rudy Fernandez igrat će za Real Madrid dok traje NBA "lockout", potvrdili su čelnici "Kraljevskog kluba". Fernandez je prije dva mjeseca preselio iz Portland Trail Blazersa u redove NBA prvaka Dallas Mavericksa, no njegov debi u Teksasu je odgođen zbog odgode NBA lige. Fernandez je prošle sezone u dresu Portlanda imao prosjek od 8.6 koševa i 2.5 asistencija po utakmici. Za Portland je igrao tri sezone, a prije toga je bio član Joventuta. Real Madrid će ove sezone igrati u C skupini Europske lige zajedno s Maccabi Tel Avivom, Partizanom, Efes Pilsenom i Emporio Armanijem i jednim klubom iz kvalifikacija.

KOPENHAGEN - Njemica Julie Arndt osvojila je zlatnu medalju u vožnji na kronometar na svjetskom prvenstvu u biciklizmu u danskom Kopenhagenu. Svjetska cestovna prvakinja iz 2004. godine je 27.8 kilometara prošla za 37 minuta i 7.38 sekundi. Drugo mjesto sa 21.7 sekunde zaostatka osvojila je Novozelanđanka Linda Vilumssen, dok je broncu pripala braniteljica naslova Britanka Emma Pooley sa 24 sekunde zaostatka. Zanimljivo, medalje su osvojile iste djevojke kao i na posljednjem svjetskom prvenstvu u Australiji. No, u Geelongu je zlato osvojila Britanka Pooley, druga je bila Arndt, a treća Villumsen.

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama rutinski su odradili gostovanje u Radoboju protiv istoimenog petoligaša i pobjedom 5:0 'modri' su izborili plasman u osminu finala Hrvatskog kupa. Golove za Dinamo postigli su Kramarić (14), Šitum (31), Morales (60) i Šimunić (62, 79). Hrvatski prvak je u Radoboju nastupio u 'miješanom' sastavu, a prvi put ove sezone od prve minute je zaigrao i Čileanac Pedro Morales. Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Zagreb koji je u Petrinji pobijedio Mladost 7:0. Osijek je slavio u Opatiji 1:0, dok je Cibalija bila bolja od Fruškogorca 3:1.

MANCHESTER - Nakon što je portugalski reprezentativac Nani u susretu protiv Chelsea upisao stoti nastup za Manchester United, novinari Sky Sporta usporedili su njegov učinak u dresu "Crvenih vragova" s učinkom koji je nakon 100 utakmica imao Cristiano Ronaldo. I došli do zanimljivog zaključka - Nani je bolji od Ronalda. U prvih 100 nastupa u dresu Uniteda Nani je upisao 6.752 minute, 19 golova i 33 asistencije, dok je Cristiano Ronaldo odigrao 6.705 minuta, također zabio 19 golova, ali upisao gotovo tri puta manje asistencija, svega 12. Ronaldo je igrao za ManU od 2003. do 2009. godine kada je preselio u Real Madrid. U šest godina provedenih na Old Trafordu odigrao je 292 utakmice i zabio 118 golova. Nani je stigao u Manchester 2007. godine iz Sportinga, kluba u kojem je igrao i Ronaldo.

LONDON - Turski nogometni klubovi, čiji navijači sudjeluju u nemirima, zabranit će pristup na stadion svim muškarcima starijima od 12 godina, što je alternativa igranju utakmica pred praznim tribinama, piše u utorak britanski dnevnik "Guardian". Takva odluka Turskog nogometnog saveza znači da će na utakmice nekih klubova moći dolaziti samo žene i djeca. Djeca će prije ulaska na stadion morati pokazati neki identifikacijski dokument koji će potvrditi da su mlađi od 12 godina. "Nakon ove odluke, koja je prva takva u svijetu nogometa, neće biti "tihih" i dosadnih utakmica koje se igraju pred praznim tribinama. Ta će promjena podsjetiti ekipe na ljepotu i vrijednosti nogometa", pojašnjava Turski nogometni savez. Prva utakmica koja će se igrati prema novim pravilima bit će susret između Fenerbahčea i Minisaspora. Fenerbahče je kažnjen nakon utakmice s ukrajinskim prvakom Šahtarom u srpnju kada su njegovi navijači upali na teren, izazvavši prekid utakmice.

LONDON - Smjenjivanje Arsena Wengera na klupi Arsenala, čiji je početak sezone jako loš, bilo bi "besmisleno", izjavio je u utorak izvršni direktor kluba Ivan Gazidis. Wenger trenutačno prolazi najgore razdoblje u 15 sezona koliko je na čelu londonskog kluba, nakon što je u subotu Arsenal poražen 4-3 od Blackburna i nakon katasrofalnog poraza od Manchester Uniteda 8-2. Arsenal, koji je dobio samo jednu od prvih pet utakmica, trenutačno je 17. na ljestvici, samo bod od zone ispadanja u drugu ligu. "Nije on odjednom postao loš trener, nije on izgubio kontakt s igrom. Njegovo smjenjivanje je totalna besmislica", kazao je Gazidis, odbacivši kritike upućene Wengeru.

ZAGREB - Od 24. rujna do 10. listopada u Bakuu će se održati 16. svjetsko prvenstvo u amaterskom boksu, koje će ujedno biti i kvalifikacije za Olimpijske igre 2012. u Londonu. Na prvenstvu će nastupiti rekordnih 728 boksača iz 132 zemalja, među kojima i petorica hrvatskih boksača. Hrvatske boje u Azerbajdžanu branit Borna Katalinić (69kg), Matej Dujić (75kg), Hrvoje Sep (81kg), Stjepan Vugdelija (91kg) i Filip Hrgović (+91kg). "Reprezentacija je spremna, mogli bi napraviti dobar rezultat. No, mnogo toga ovisi i o ždrijebu," kazao je izbornik boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj na novinarskoj konferenciji u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora. Hrvatski izbornik je istaknuo kako bi za hrvatski boks bila velika stvar kada bi dvojica naših boksača izborila vizu za OI, ali i dodao: "No to ne znači da bi ja time bio zadovoljan, ja nikada nisam posve zadovoljan." Možda i najviše se očekuje od Filipa Hrgovića koji je sa samo 19 godina postao pobjednik prvog izdanja Svjetske boksačke lige. Uoči SP-a Svjetska boksačka federacija (AIBA) objavila je rang ljestvicu boksača po kategorijama, a Hrgović se među supeteškašima nalazi na osmom mjestu. Prvo mjesto u kategoriji Roberto Cammarelle. "Ne bojim se Cammarellea. Želim se boriti s najboljima i želim ih pobijediti," kazao je samouvjereno, te nastavio: "Želim biti svjetski prvak, no kako imam samo 19 godina zadovoljio bi se bilo kakvom medaljom na svjetskom prvenstvu."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙