FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nastavak pozitivnog trgovanja

NEW YORK, 15. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući da bi na Wall Streetu trgovanje moglo biti pozitivno četvrti dan uzastopno, dok investitori s olakšanjem gledaju na predanost europskih čelnika da pomognu prezaduženoj Grčkoj.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je u plusu 60 bodova, a tehnološki Nasdaq 20,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na dobitku 6,9 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Ulagače je ohrabrila jučerašnja poruka lidera Njemačke i Francuske da će učiniti sve što je potrebno kako bi Grčka ostala u eurozoni. Pozitivno je na tržište utjecala i vijest o mogućnosti izdavanja zajedničkih obveznica eurozone.

"Ne sumnjam da će Grčka ostati u eurozoni. Potrebno je samo srediti njezinu bilancu, a to će u konačnici biti napravljeno", izjavio je Peter Boockvar, starteg pri Miller Tabak + Co u New Yorku.

Danas s nestrpljenjem investitori očekuju govor predsjednika američke središnje banke Feda, Bena Bernankea, na otvorenju konferencije o regulaciji sistemskih rizika.

Očekuje se i objava brojnih makroekonomskih pokazatelja - tjedni podaci o nezaposlenosti, indeks potrošačkih cijena u kolovozu, podaci o realnim primanjima Amerikanaca te podaci o deficitu u američkoj bilanci plaćanja u drugom tromjesečju.

Također, Fed će objaviti podatke o industrijskoj proizvodnji i iskorištenosti kapaciteta za kolovoz, a podružnice Feda u Philadelphiji i New Yorku pregled regionalne poslovne aktivnosti za rujan.

I na europskim burzama cijene dionica danas su znatno porasle zbog pozitivnih viejsti iz eurozone. Londonski Ftse indeks trenutno u plusu 1,86 posto, na 5.324 boda, frankfurtski DAX 2,49 posto, na 5.473 boda, a pariški CAC 2,57 posto, na 3.024 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙