FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Prvu međunarodnu konferenciju Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima sinoć je u Zagrebu otvorila hrvatska premijerka Jadranka Kosor, u nazočnosti glavnog tajnika UNWTO-a Taliba Rifaia, predsjednika Međunarodne federacije turističkih novinara (FIJET) Tijania Haddada, ministra turizma Damira Bajsa te više stotina drugih uzvanika iz 50 zemalja svijeta. Konferencija pod nazivom "Turizam u glavnim vijestima" okupila je predstavnike turizma i medijskih kuća koji zajednički mogu utjecati na bolju medijsku praćenost turističkih tema. Premijerka Kosor istaknula je da je Hrvatska ponosna što ju je UNWTO odabrao za domaćina toj konferenciji. Istaknula je da turizam iz godine u godinu poprima sve veću važnost i sve intenzivnije se medijski prati. Važno je što je pokrovitelj i partner konferencije američki CNN, a voljela bih, dodala je, da su vijesti iz turizma i vrijedni turistički djelatnici više u hrvatskim medijima. Predsjednica hrvatske Vlade naglasila je važnost turizma kao pokretača gospodarskog rasta i zapošljavanja dodavši da je u prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj zaposleno gotovo 14 posto više turističkih radnika. Vjeruje i da će suradnja s UNWTO-om nakon ove konferencije biti jača dodajući da je u svojim mjerama i planovima za turizam Hrvatska uvažavala savjete iz UNWTO-a. Zahvalivši hrvatskoj vladi na organizaciji i domaćinstvu konferenciji glavni tajnik UNWTO-a Rifai je u nekoliko navrata ponovio da je Hrvatska turistička zvijezda prošle i ove godine u svijetu te da nije samo lijepa zemlja nego i država u kojoj je prepoznata važnost turizma za gospodarski oporavak, rast i razvoj. Za svjetski turizam je kazao da je u zadnjih 10 godina pod utjecajem brojnih izazova među kojima su klimatske promjene, prirodne katastrofe i gospodarska kriza, ali da je to sve jači sektor u svjetskom gospodarstvu koji čini pet posto BDP-a u svjetskom gospodarstvu. Turizam je važan i za zapošljavanje i za prevladavanje siromaštva i stoga je važno, kazao je Rifai, naglašavati važnost odnosa turizma i medija. Radni dio konferencije nastavlja se danas brojnim panel-diskusijama odnosu turizma i medija, na kojima će biti gotovo 450 sudionika.

ZAGREB - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ustvrdio je sinoć da u HDZ-u nitko nije znao za finaciranje predizbornih kampanja iz crnih fondova osim nekolicine ljudi povjerljivih bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojeg je označio kao Zorro osvetnika i jednog od glavnih političkih neprijatelja HDZ-a te mu je poručio da ne pokušava neisitinama prebaciti odgovornost na druge nevine ljude. "Sanader je pred istražnim povjerenstvom u Saboru prije oko godinu dana rekao da su svi sve znali i na tome on gradi svoju koncepciju, strategiju", rekao je Šeks u razgovoru za Dnevnik Nove TV, ustvrdivši da nisu svi sve znali jer je postajao paralelni sustav koji je Sanader stvorio i za koji je znalo svega nekolicina ljudi. Za tezu da ako je Sanader lopov, da su i ostali u HDZ-u lopovi jer su mu držali ljestve, rekao je da je samo djelomično točna. "Tu se nastoji potpuno prebaciti odgovornost na predsjednicu vlade i HDZ", kazao je. Šeks smatra da se sada, sedam dana prije izvanrednog izvještajnog sabora HDZ-a konstruira jedna priča koja treba kompromitirati predsjednicu stranke, za koju tvrdi da u predsjedničkoj kampanji 2005. nije imala veze s financijama, da je potpisala izvješća i da je vjerovala ljudima koji su vodili financije. Kazao je da će se kroz cijeli dokazni postupak i suđenja vidjeti da je postojao paralelni sustav odlučivanja Ive Sanadera uz nekolicinu povjerljivih ljudi, koji sad uglavnom nisu u HDZ-u. Šeks drži da u HDZ-u nisu bili naivni već da su bili obmanuti jer su imali povjerenje. "To je bila jedna vrsta velike opsjene. Nije samo HDZ nego i cijela hrvatska javnost bila žrtva jedne velike opsjene Ive Sanadera", kazao je Šeks. Za oporbu je rekao da jedan njen dio zlurado navija i zdušno radi iza kulisa na kompromitaciji HDZ-a.

VINKOVCI - U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19,40 sati na državnoj cesti D 55 Vukovar-Vinkovci smrtno je stradao 20-godišnji motociklist iz Nuštra. "Do nesreće je došlo na izlazu iz sela Bršadin u smjeru Nuštra kada je vozač motora marke 'Kawasaki' najvjerojatnije udario u stražnji dio prikolice traktora koji se kretao u istom smjeru kao i motocikl", rekao je za Hinu glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Luka Barunčić. Od zadobivenih ozljeda vozač motocikla je umro na mjestu nesreće.

RIJEKA - U slijetanju automobila u provaliju dubine 20 metara kod Bakra vozač je teško ozlijeđen, a desetogodišnje dijete koje se vozilo u automobilu je lakše ozlijeđeno, izvijestila je sinoć Policijska uprava primorsko-goranska. "Fordom mondeo" je upravljao 46-godišnjak iz Dramlja te je na cesti između Bakra i Bakarca zbog neprilagođene brzine oko 15,50 sati sletio izvan ceste te se nakon prevrtanja zaustavio u provaliji. Vozač je prevezen u Klinički bolnički centar Rijeka s teškim ozljedama, a dijete je nakon pružene prve medicinske pomoći pušteno na kućnu njegu, javila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙