FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Gdje god ima sumnje u kriminal to treba istražiti, izjavio je danas predsjednik Republike Ivo Josipović, osvrćući se na medijske napise o crnim fondovima HDZ-a, te ističući da tu temu treba odmaknuti od politike i prepustiti pravosuđu da slučaj istraži bez pritiska javnosti i politike. "Ovo je jedno pitanje koje je neugodno za vladajuću stranku, no ova tema ušla je u pravosudne vode i ne bi trebala biti predmet rasprave političara. Pustimo pravosuđe da utvrdi što je istina ili nije i da donese pravorijek", izjavio je Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu". Istaknuo je da će građani sami prepoznati "ovu ili onu političku dimenziju cijelog tog predmeta", ključnim ocijenivši da se te sumnje istraže bez ikakvih pritisaka javnosti i politike. Otvaranje tog slučaja predsjednik vidi i kao povod za razmišljanje o daljnjim reformama hrvatskog političkog sustava.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je danas na pitanja novinara o navodnom financiranju HDZ-ovih predizbornih kampanja iz crnog fonda, da nema dovoljno spoznaja da bi to mogao komentirati u javnosti, a ako je tako bilo, smatra da je netko morao znati. Na upit jesu li istinita medijska nagađanja da je njegova kćerka bila zadužena za estradnjake koje se na ruke isplaćivalo iz navodnih crnih fondova, Bebić je rekao da o tome nema pojma i da ne komentira nešto što mu nije dovoljno poznato. Na inzistiranje novinara je li moguće da nije nitko znao u HDZ-u za crni fond, Bebić je rekao: "Nije moguće da nije nitko znao, znao je, ali ja nemam dovoljno spoznaja da bih mogao komentirati u javnosti".

ZAGREB - Državno odvjetništvo Republike Hrvatske priopćilo je danas, u povodu upita novinara je li točna tvrdnja potpredsjednika HDZ-a Ivana Jarnjaka "da se dogovorio s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem oko davanja iskaza", kako pozivanje Jarnjaka radi davanja iskaza "nije i ne može biti stvar dogovora". Nadležni državni odvjetnik sukladno Zakonu o kaznenom postupku i probicima konkretnog kaznenog predmeta odlučuje kada i u kom svojstvu će pozvati pojedine osobe, pa tako i Ivana Jarnjaka radi davanja iskaza", stoji u priopćenju Državnog odvjetništva RH objavljenom na njegovim mrežnim stranicama. Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak izjavio je nakon današnjeg sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a kako su medijski navodi vezani uz njegovo ime i slučaj crnih fondova "laž i neistina", najavivši da će podići tužbu protiv bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević.

ZAGREB - Povjerenstva za realizaciju i provedbu projekta Brijuni rivijera na današnjoj je sjednici usvojilo tekst natječajne dokumentacije za raspisivanje javnog natječaja za realizaciju projekta Brijuni rivijera te ovlastilo društvo Brijuni Rivijera d.o.o. da raspiše javni natječaj za odabir ponuditelja za lokacije Pineta i Hidrobaza, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. Pod predsjedanjem predsjednice Vlade Jadranke Kosor danas je u Banskim dvorima održana sjednica Povjerenstva za realizaciju i provedbu projekta Brijuni rivijera, koje je usvojilo tekst natječajne dokumentacije za raspisivanje javnog natječaja za realizaciju projekta Brijuni rivijera, navodi se u priopćenju. Povjerenstvo je ovlastilo društvo Brijuni Rivijera d.o.o. da raspiše međunarodni javni natječaj za odabir ponuditelja za lokacije Pineta i Hidrobaza. "Natječaj će biti objavljen 15. rujna 2011. godine u Allgemeine Zeitungu, Financial Timesu, Jutarnjem listu, Večernjem listu i Glasu Istre", navodi se u priopćenju.

SLAVONSKI BROD - Na poznatom sajmu vojne tehnike koji se od 12. do 15. rujna održava u Londonu sudjeluje i slavonskobrodska tvrtka "Đuro Đaković". Predstavit će se u sklopu suradnje s finskom "Patriom", čije borbeno oklopno vozilo proizvode u svojim pogonima za potrebe Hrvatske vojske. Predsjednik uprave "Đure Đakovića" Zdravko Stipetić uoči puta u London rekao je kako će s "Patriom" nastojati produbiti razgovore oko zajedničkog izlaska na treća tržišta. "Sajam je i odlična prigoda za promociju proizvodnog programa naših Specijalnih vozila", dodao je. Inače proizvodnja borbenog oklopnog vozila u Đakovićevim Specijalnim vozilima se odvija planiranom dinamikom od četiri vozila mjesečno. Do sada su Ministarstvu obrane isporučena 52, od ukupno 126 vozila, koliko će se izgraditi do 2013. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙