FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ILOK - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sinoć je u Iloku simbolično ubranim grozdom svečano otvorila 44. iločku berbu grožđa, kulturno-zabavnu i gospodarsko-turističku manifestaciju kojom vinorodni iločki kraj tradicionalno slavi početak berbe grožđa. Premijerka Kosor je zdravicom poželjela Iločanima uspješnu berbu. Pred monoštvom Iločana i njihovih gostiju okupljenima u povijesnoj gradskoj jezgri kulturno-zabavni program izveli su večeras KUD "Sloga" iz Bapske, Folklorna skupina "Lieboch" iz Austrije, Ženska pjevačka grupa "Šokadija" iz Starih Mikanovaca, SKDP "Ljudevit Štur" iz Iloka, kao i Slavonsko tamburaško društvo "Pajo Kolarić" iz Osijeka, a manifestacija je uveličana i vatrometom. Priredbe 44. iločke berbe grožđa započele su još 27. kolovoza, tradicionalnom pudarinom, odnosno običajem čuvanja vinograda pred berbu, a završavaju 4. rujna.

OSIJEK/SREDANCI - Danas će se svečano biti označen početak radova na izgradnji južnog kolnika južne obilaznice Osijeka, te na dionici Sredanci-granica Bosne i Hercegovine, na autocesti A5 Beli Manastir-Osijek-Svilaj. Početak radova otvorit će predsjednica vlade Jadranka Kosor. Južna obilaznica grada Osijeka u dužini od 12,1 kilometar dio je državne ceste D2, odnosno dio Podravske magistrale koja povezuje Hrvatsku u smjeru istok-zapad. Zbog velikog povećanja broja vozila na sjevernom kolniku obilaznice, pokazala se potreba dogradnje južnog kolnika, a nakon toga će ta državna cesta postati brza četverotračna. Radovi na izgradnji te ceste vrijedni su 134,63 milijuna kuna (bez PDV-a), investitor su Hrvatske ceste, izvođač je tvrtka Osijek-Koteks, projektant IGH Zagreb u suradnji s tvrtkom Rencon iz Osijeka. Dionica Sredanci-granica BiH krajnja je dionica autoceste A5 i sastavni dio europskog prometnog koridora Vc (Budimpešta-Sarajevo-Ploče). Ta je dionica duga 3,2 kilometra i nastavlja se na već izgrađenu dionicu Đakovo-Sredanci. Investitor radova, vrijednih oko 187 milijuna kuna (s PDV-om), su Hrvatske autoceste, a izvođač poslovna udruga koju čine Osijek-Koteks kao vodeći partner i Ingra Zagreb kao partner. Financiranje izgradnje dionice Sredanci-granica BiH osigurano je putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Europske investicijske banke (EIB) u kojem svaka sudjeluju sa 50 posto.

DUBROVNIK - U sklopu 11. Festivala komorne glazbe Juliana Rachlina i prijatelja sinoć je u Kneževu dvoru održan tradicionalni "Koncert u bijelom" na kojem iz godine u godinu nastupaju najistaknutiji umjetnici, sudionici tog festivala. Na ovogodišnjem koncertu zbog zdravstvenih razloga nije nastupila violinistica Janine Jansen već je umjesto nje nastupio mladi i priznati ruski violinist Boris Brovtsyn. Uz Juliana Rachlina na violi nastupili su pijanist Itamar Golan, violist David Aaron Carpenter, violončelisti Boris Andrianom i Torleif Teeden te miljenik dubrovačke publike glasoviti violončelist Mischa Maisky. Izvedena su "Tri komada za violinu i glasovir" Richarda Dubugnona, Brahmsov "Glasovirski kvartet u c-molu" i Schoenbergov "Sekstet za gudače pod nazivom "Transfigured Night".

ALYTUS - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine C na Eurobasketu u Alytusu svladala Crnu Goru sa 87-81 (24-16, 22-26, 21-18, 20-21). Hrvatsku su do važne pobjede predvodili Ante Tomić sa 26 koševa i osam skokova, Marko Popović sa 23 poena (sedam trica) i Dontaye Draper sa devet ubačaja i 12 asistencija. U sastavu Crne Gore Goran Jeretin je postigao 18, a Vladimir Dragičević 17 koševa. Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska ima dvije pobjede i jedan poraz, dok Crna Gora ima jednu pobjedu i dva poraza. Uz Hrvatsku, po dvije pobjede u skupini C imaju još Grčka i Makedonija, a po jednu pobjedu su osim Crne Gore ostvarile Finska i Bosna i Hercegovina. U 4. kolu u nedjelju s početkom u 20 sati Hrvatska će igrati protiv Bosne i Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙