FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 4. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je ustvrdio da je riječ o manipulaciji odgovarajući na premijerkinu ocjenu da se polako ostvaruje 'puzajući projekt crvene Hrvatske', da Josipović sudjeluje u tome i da je kao svog izaslanika na otvorenje festivala u Požegi ovog vikenda poslao glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana. "Riječ je o manipulaciji. To je najvidljivije iz činjenice da je u isto vrijeme kilometar i pol dalje bio drugi festival gdje sam isto imao izaslanika iz vladajuće koalicije, njenu bivšu potpredsjednicu vlade Đurđu Adlešič, kojoj sam zahvalan da je bila ondje", izjavio je Josipović novinarima u pauzi Balkanskog prvenstva u preponskom jahanju na zagrebačkom Hipodromu. Ocijenio je da premijerkin "projekt manipulacije" nije dobar. "I zato se na njega više neću referirati jer me zapravo nije ni briga što gospođa premijerka misli o mojim izaslanicima", kazao je Josipović ponovivši da će danas zadnji put imati referencu na sličnu ideju gospođe premijerke. Također je istaknuo kako se ne može iščuditi da u vrijeme kada Hrvatska ima tako strašne gospodarske probleme, premijerka koja vodi gospodarstvo u ime države nema pametnijeg posla nego prebrajati njegove izaslanike po raznim lokalnim festivalima.

OSIJEK - Predsjednik osječkoga HDZ-a Tugomir Kuduz i saborski zastupnik stranke Josip Salapić odbacili su danas kao neutemeljene kritike koje su na današnji dolazak premijerke Jadranke Kosor u povodu otvorenja radova na proširenju osječke južne obilaznice izrekli saborska zastupnica SDP-a Biljana Borzan i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak. Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Borzan je ustvrdila da je isti projekt najavljen prije četiri godine te da postavljanje kamena temeljaca za isti projekt po nekoliko puta, a bez stvarne namjere dovršenja, znači podcjenjivanje građana. Vrdoljak je prozvao Vladu da zna samo postavljati kamene temeljce. Čelnici SDP i HNS-a služe se neistinama, jer je 2007. potpisan samo ugovor o izgradnji, rekao je predsjednik osječkoga HDZ-a Tugomir Kuduz na popodnevnoj konferenciji za novinare. Ocijenio je da reakcije oporbenih čelnika pokazuju nervozu u tim strankama jer, kako je kazao, predizborne ankete ne pokazuju rezultate koje u SDP-u i HNS-u priželjkuju. Kuduz je istaknuo da nitko dobronamjeran ne može biti protiv projekta proširenja osječke južne obilaznice,

KRAPINA - U Krapini je danas svečano otvoren 46. Tjedan kajkavske kulture "Krapina 2011.", tradicionalna manifestacija kajkavskoga kulturnog stvaralaštva. Otvarajući Tjedan kajkavske kulture u ime pokrovitelja, izaslanik ministra kulture – državni tajnik Zoran Šikić napomenuo je da je to "polivalentna interkulturalna manifestacija" koja zbog svoje važnosti nadilazi regionalne okvire. Izaslanik ministra kulture posebno je istaknuo važnost popularnog Krapinskog festivala kao jedinstvene kulturne vrijednosti i poručio da ga Krapinci moraju čuvati kao zaštitni brend grada i tog dijela Hrvatske. Od događanja u ovogodišnjem Tjednu kajkavske kulture izdvaja se 10. jubilarni znanstveni skup "Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća" koji će ove godine biti s međunarodnim sudjelovanjem. Od gospodarskih priredbi tu je 19. Zagorski gospodarski zbor na kojem ove godine sudjeluju 103 izlagača. Kao i godinama do sada, kruna događanja je 46. festival kajkavskih popevki. Na otvorenju Tjedna kajkavske kulture bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak.

OPATIJA - Izložba suvremenih fotografija poljskog grada Krakowa na kojoj je izloženo oko 30 fotografija poljskih umjetnika otvorena je danas u opatijskom hotelu "Mozart." Izložba fotografija Krakowa nastala je na osnovi rada Zaklade za promicanje kulture grada Krakowa, koja je osnovana početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Glavni cilj te zaklade je promocija Krakowa, njegove kulture, znanosti, umjetnosti, povijesti, tradicije i običaja. U sklopu rada Zaklade svake godine održava se natječaj fotografije "Portret grada", na kojemu sudjeluju profesionalni fotografi, ali i amateri. Posvećen je ljepoti Krakowa i ljudima koji u njemu žive. Najuspješniji radovi prikazuju se na izložbama u cijelom svijetu. Slična izložba bit će uskoro otvorena u Zagrebu i u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙