FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tema 6. Trash Film Festivala bit će vestern

VARAŽDIN, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Tema ovogodišnjega Trash Film Festivala, koji će se u Varaždinu održati od 8. do 10. rujna, bit će vestern, istaknuo je danas u Varaždinu njegov direktor Tomislav Šipek predstavljajući 6. međunarodni festival niskobudžetnih akcijskih, borilačkih, znanstveno-fantastičnih i horor filmova.

Ove je godine prijavljeno pedesetak filmova, ali samo će ih tridesetak biti u konkurenciji za nagradu "Zlatnu motorku", rekao je Šipek.

Filmovi koji će biti prikazani na festivalu stižu iz osam zemalja, a najbolje među njima, one koji će biti nagrađeni "Zlatnom motorkom", izabrat će ocjenjivački sud u kojemu će biti urednik Dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije Đelo Hadžiselimović, filmski kritičar Nenad Polimac i srbijanski filmski i televizijski producent Milan Todorović, najavio je Šipek.

Izvan konkurencije bit će prikazana dva legendarna "spaghetti" vesterna s Budom Spencerom i Terenceom Hillom u glavnim ulogama, a bit će održana i tri predavanja. Milan Konjević održat će predavanje o usponu i padu "slasher" filmova, Milan Todorović o živim mrtvacima na filmu, a Jurica Hajdarović prikazat će najbolje primjere "trash" arhitekture.

Festival će se i ove godine održati u Multimedijalnom centru KULT-u u Varaždinu, a osim projekcija filmova i predavanja, najavljeni su i koncerti nekoliko bendova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙