FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: investitori u potrazi za povoljnim ulagačkim prilikama

ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi danas su Crobexi skočili više od 1,5 posto, zahvaljujući potrazi investitora za povoljnim kupnjama dionica nakon velikih rasprodaja proteklih dana.

Crobex indeks oko podneva je iznosio 2.026 bodova, što je 1,89 posto više nego jučer. Crobex10 ojačao je 1,54 posto, na 1.092 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 10,3 milijuna kuna, što je dvostruko više nego jučer u ovo doba.

„Nakon velikih rasprodaja na domaćem tržištu, investitori su, barem kratkoročno, počeli tražiti prilike za povoljne kupnje, pogotovo na onim izdanjima koja su pretrpjela izuzetno velike gubitke. Ipak, i dalje je prisutna velika volatilnost, kao rezultat panike koja trese svjetska financijska tržišta, pa se na svaku špekulaciju znatno reagira“, kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, 2,21 milijun kuna, pri čemu joj je cijena u plusu više od 3 posto, na 239,5 kuna.

Znatno se trgovalo i dionicom Privredne banke Zagreb, kojom je ostvareno 2 milijuna kuna prometa. Cijena joj je u plusu 0,33 posto, na 560 kuna.

Među milijunaše do podneva se uvrstila i dionica Đuro Đaković Holdinga, uz skok cijene za 4,57 posto, na 60,59 kuna.

Nadomak milijunskog prometa su i dionice Leda, koje su poskupjele 0,37 posto, te Belja, čija je cijena skočila 5,5 posto.

Na europskim burzama i danas se nastavila volatilna trgovina. Nakon jutrošnjih gubitaka, ponajviše u financijskom sektoru, cijene dionica su porasle tako da su londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX u plusu oko 2 posto.

Smjer su promijenili i američki terminski indeksi, koji su nadoknadili jutrošnje gubitke i sada su u plusu.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙