FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi nastavili kliziti četvrti dan zaredom

ZAGREB, 4. kolovoza 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi indeksi su danas u minusu, četvrti dan zaredom, a najviše se trguje dionicama HT-a i Končara Elektroindustrije.

Crobex indeks oko podneva je iznosio 2.134 boda, što je 0,44 posto manje nego jučer. Crobex10 spustio se 0,55 posto, na 1.144 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,52 milijuna kuna, što je otprilike milijun kuna više nego jučer u ovo doba.

„Kako su se istopili jutrošnji dobitci na europskim burzama i to ponajviše zbog pada cijena bankarskih dionica, i na Zagrebačkoj burzi indeksi su ponovno utonuli u negativno područje. Najviše se trguje dionicama HT-a i Končar Elektroindustrije“, kaže Vjeran Jureša, analitičar u investicijskom društvu To One.

Dionicom HT-a ostvareno je do podneva 2,4 milijuna kuna prometa, a cijena joj stagnira na 253 kune.

Milijunski promet ostvaren je još samo dionicom Končara Elektroindustrije, a cijene joj je pala 0,82 posto, na 595 kuna.

Na europskim burzama i dalje je trgovanje volatilno. Londonski Ftse i pariški CAC trenutno su u minusu oko 0,4 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu za toliko.

„Nakon što je s uspjehom završena španjolska aukcija obveznica uz prinos od 4,8 i 4,98 posto, investitori s nestrpljenjem očekuju zasjedanje Europske središnje banke (ECB) i novinsku konferenciju njezina predsjednika Jean-Claude Tricheta. Ponajprije žele čuti hoće li se Banka angažirati oko kupnje talijanskih državnih obveznica“, navodi Jureša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙