FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 9. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled značajnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig prošli su prvo kolo teniskog ATP turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu nakon što su u ponedjeljak u prvom kolu svladali Andreasa Seppija i Jeremyja Chardyja.

Čilić je pobijedio Talijana Seppija 7-5, 6-4, a Dodig Francuza Chardyja 6-3, 6-4.

U drugom kolu, već danas, našeg najboljeg tenisača čeka Argentinac Juan Martin del Potro, 19. tenisač svijeta, s kojim Čilić ima negativan omjer. U četiri međusobna susreta koliko su dio sada igrali, Argentinac je bio bolji tri puta, zadnji put ove godine na još jednom turniru iz Masters serije u Madridu.

Ivana Dodiga čeka teži posao u drugom kolu gdje će se susresti s drugim tenisačem svijeta Španjolcem Rafaelom Nadalom. S njim je do sada igrao jednom i izgubio.

MONTREAL/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo bogatog ATP turnira u Montrealu nakon što svladao Argentinca Juana Monaca s 6:7 (2), 6:3, 7:6 (5) u dva i pol sata igre.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj u kojem je Karlović imao 15 as-servisa, devet lopti za obrat od kojih je iskoristio dvije, dok je na svoj servis ponudio samo jednu "break" priliku. U 2. kolu Karlović će igrati s boljim iz dvoboja Nijemca Philippa Petzschnera i Francuza Gillesa Simona.

ZAGREB

Hrvatski plivač Boris Lončarić bio je pozitivan je na stimulans metilheksanamin na međunarodnom mitingu "Zlatni medvjed" održanom 2. srpnja, priopćili su u utorak Hrvatski plivački savez i Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping.

"Ured Hrvatskog plivačkog saveza zaprimio je dopis upućen od strane Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping o rezultatima dopinške kontrole provedene tijekom međunarodnog mitinga "Zlatni Medvjed". U njemu se prema nalazu licenciranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa, navodi prisutnost nedopuštene tvari Methylhexaneanine u uzorku hrvatskog plivača Borisa Lončarića", stoji u priopćenju.

Kako navode u svom priopćnju i Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping te Hrvatski plivački savez, Lončarić nije tražio analizu B uzorka i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a on je trenutačno suspendiran.

"Sukladno navedenim pravilnicima, u tijeku je stegovni postupak protiv Borisa Lončarića o gore navedenim okolnostima. Prema izjavi plivača razlog pozitivnog nalaza je lijek za ublažavanje simptoma alergijske astme", kaže se u priopćenju Hrvatskog plivačkog saveza.

"Dugi niz godina liječim se od alergije te sam u drugoj polovici travnja mjeseca doživio tešku alergijsku reakciju zbog čega sam pao u anafilaktički šok te sam bio hospitaliziran. Liječnici su mi dijagnosticirali alergijsku astmu zbog čega sam dobio koktel-injekciju, koja mi je bila ublažila simptome. Nakon anafilaktičkog šoka počeo sam povremeno koristiti sredstvo Ayr Saline gel za nos, kako bi si olakšao simptome alergije. Očito je iz analize uzorka da se nisam dovoljno informirao o sastavu sredstva koji u sebi sadržava supstancu Methylhexaneamine pod nazivom Geranium ulje, jer nikad nisam pomislio da bi se nešto poput ovoga moglo dogoditi", stoji u izjavi mladog plivača koji izražava iskreno žaljenje zbog incidenta.

"Meni je iskreno žao što je došlo do ovakve pogreške. Ovom prilikom htio bih se ispričati kolegama sportašima, mojim trenerima i Plivačkom klubu Medveščak, Hrvatskom plivačkom savezu i svima koji su povezani sa sportom, a pogotovo svojoj obitelji koji su mnogo toga žrtvovali za mene i moju dobrobit".

Sukladno pravilima, Hrvatski plivački savez će na vrijeme izvijestiti HZTA, FINA-u, WADA-u kao i javnost, o svim provedenim radnjama i odlukama, dodaje Hrvatski plivački savez.

LONDON

Prijateljska nogometna utakmica između Engleske i Nizozemske, koja se trebala igrati u srijedu u Londonu, otkazana je zbog nemira koji su zahvatili glavni grad Velike Britanije, objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA).

"S velikim žaljenjem javljamo da je prijateljska utakmica s Nizozemskom koja se trebala igrati u srijedu 10. kolovoza na Wembley stadionu otkazana", objavio je FA u svom priopćenju.

Neredi su počeli u subotu navečer u četvrti Tottenham na sjeveru Londona, kada su se mirni prosvjedi zbog policijskog ubojstva jednog osumnjičenika prometnuli u nasilje, ostavljajući za sobom zapaljene zgrade i opljačkane trgovine u glavnoj ulici, a u ponedjeljak su se proširili i na druge gradove.

Osim ove prijateljske utakmice odgođena je i utakmica engleskog Liga kupa između West Ham Uniteda i Aldershota koja je bila predviđena za utorak.

LJUBLJANA

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira "Šest nacija" u Ljubljani svladavši u skupini B selekciju Bosne i Hercegovine s 82:61.

Srbi su se s pobjedama protiv BiH i Makedonije, plasirali u finale ovog pripremnog turnira koji igraju reprezentacije s područja bivše Jugoslavije. Drugi finalist bit će poznat nakon dvoboja Slovenije i Hrvatske, koji se kasno večeras.

LJUBLJANA/ZAGREB

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u finale turnira "Šest nacija" u Ljubljani svladavši u skupini A selekciju domaćina Sloveniju 65:60 (30:32).

Kod Hrvatske je najviše koševa zabio Kruno Simon (15). Hrvatska će u finalu u utorak u 21 sat igrati sa Srbijom.

MONTREAL

Pregled teniskih turnira:

ATP Montreal (2,43 milijuna USD), 1.kolo:

Stanislas Wawrinka (Švi/14) - David Nalbandian (Arg) 6:1, 6:4;

Kevin Anderson (JA) - Pablo Andujar (Špa) 6:4, 6:4;

Oleksandr Dolgopolov (Ukr) - Erik Chvojka (Kan) 6:3, 5:7, 6:4;

Alex Bogomolov Jr. (USA) - Adrian Mannarino (Fra) 6:2, 7:6 (4)

Thomaz Bellucci (BRA) - Andrey Golubev (KAZ) 7:5, 7:6 (8/6)

Ernests Gulbis (LAT) - Juan Carlos Ferrero (ŠPA) 3:6, 6:1, 7:5

WTA Toronto (2,05 milijuna USD), 1.kolo:

Lucie Šafarova (Češ) - Polona Hercog (Slo) 6:3, 4:6, 6:3;

Samantha Stosur (Aus/10) - Ajumi Morita (Jap) 4:6, 6:2, 6:3;

Nadja Petrova (Rus) - Jarmila Gajdošova (Aus) 6:1, 6:2;

Greta Arn (Mađ) - Klara Zakopalova (Češ) 6:3, 6:1.

Galina Voskoboeva (KAZ) - Marion Bartoli (FRA) 6:3, 6:3

Zheng Jie (Kina) - Alberta Brianti (ITA) 6:2, 6:1

WEYMOUTH

Na Predolimpijskoj regati u Weymouthu Ivan Kljaković Gašpić je peti u Finnu, posada Kostov/Cupać je deseta u 49er-u, a Arapov/Šitić 12. u Zvijezdi.

Dok su se laseraši i dvojci u klasi 470 danas odmarali ostale su discipline još jednom iskušale snagu vjetru u zaljevu, gdje je puhalo na udare oko 30 čvorova. Nakon današnjeg dana hrvatski su jedriličari napredovali u tri discipline u kojima smo danas jedrili.

Ivan Kljaković Gašpić je nažalost diskvalificiran u prvom plovu dana za klasu Finn, radi doticaja s brodom regatnog odbora na startu, što prema jedriličarskim pravilima nije dozvoljeno. Ivan je odmah na licu mjesta odradio kazneni okret, međutim regatni odbor nije prihvatio njegovo iskupljenje, pa su uložili prosvjed i Kljaković Gašpić nije uspio dokazati da je sve odradio kako treba. Rezultati nakon prosvjeda još nisu izašli, prije prosvjeda naš je kormilar bio peti, i prema neslužbenom obračunu ostat će peti.

Pavle Kostov i Petar Cupać bili su danas sedmi i dva puta šesti i napredovali su na deseto mjesto ukupnog poretka klase 49er.U klasi Zvijezda Mate Arapov i Ante Šitić su stigli do 12. mjesta. Peto i šesto mjesto za njih danas.Kod daskaša Luka Mratović je nakon osam jedrenja 29.Sutra je dan odmora za 49er, Zvijezdu i Finn, dakle na moru ćemo pratiti Laser, Laser Radial, ženski 470 i RS:X. Prvi plovovi za odličja na rasporedu su u četvrtak 11. kolovoza, za daskaše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙