FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Nogometaši Dinama plasirali su se u 4. pretkolo Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom dvoboju u Zagrebu pobijedili finskog HJK Helsinkija s 1:0 pogotkom Lucha Ibaneza u 90. minuti. U prvom susretu u Helsinkiju Dinamo je slavio s 2:1, te prolazi dalje s ukupnim rezultatom 3:1.

Pred 30.000 gledatelja stadionu Maksimir sudio je Jakobsson iz Islanda.

Strijelac: 1:0 Ibanez (90)

Pobjedom nad Helsinkijem i prolaskom u završno, 4. pretkolo Dinamo će u petak u sjedištu UEFE biti u ždrijebu kao nositelj, što znači da neće za protivnika imati klub iz najjačih europskih liga. I u slučaju poraza u 4. pretkolu, hrvatski prvak će nastaviti natjecanje u skupini Europske lige, te odigrati još najmanje šest europskih utakmica.

Dinamo je konačno "skinuo prokletstvo" 3. pretkola, te nakon poraza od Red Bulla i Šerifa, konačno uspio proći u završno pretkolo Lige prvaka. Ključnim se pokazala pobjeda u Helsinkiju jer je 30.000 gledatelja na Maksimiru svjedočilo pravom "mučenju", no večer je spasio Lucho Ibanez sjajnim pogotkom u zadnjoj minuti. Važnost ove utakmice, koja je garantirala ostanak u jesen u Europi, bilo u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, učinila je da utakmica bude sve osim očekivanog spektakla jer su se Finci ipak pokazali kao nejak protivnik, a Dinamo nije igrao napadački.

Utakmica nije dobro počela za Zagrepčane jer je već u 18. minuti Alispahić morao izaći iz igre zbog loma ruke, a svi napadi "modrih" ostajali su bez završnog pasa ili udarca. Najozbiljniju priliku propustio je Beqiraj u 35. minuti, kada njegov udarac iz blizine vratar Wallen skreće u vratnicu. U samoj završnici Finci su dvaput ozbiljno zaprijetili Kelavi, koji je ipak obranio neugodne udarce Baha i Sadika.

U drugom dijelu su se Finci postavili puno ofenzivnije, pa je u 66. minuti Lindstroem sam glavom pucao pored vrata, a na isti način je uzvratio i Beqiraj tri minute kasnije. U samoj završnici velike prilike su propuštali Tonel (80), Rukavina (88) i Sammir (90), i kada su gledatelji, od kojih je većina platila ulaznicu jednu kunu, počela sa zvižducima i vrijeđanjem Dinamova trenera Jurčića, ukazao se Lucho Ibanez. Omaleni branič se u 90. minuti sjurio u kazneni prostor i snažnim udarcem pogodio sami lijevi kut za pobjedu.

LOS ANGELES

Američki profesionalni nogometaš Charles "Bubba" Smith, koji je osvojio Super Bowl sa Baltimore Coltsima i imao drugu karijeru glumeći u nekoliko nastavaka "Policijske akademije", preminuo je u 66. godini života.

Smithovo je tijelo pronađeno u srijedu u njegovom domu u Los Angelesu i vjeruje se da preminuo prirodnom smrću.

Smith je igrao za Michigan State University i u NFL je ušao 1967. kada su ga Baltimore Coltsi izabrali kao prvog na draftu.

Osim što je osvojio Super Bowl s Coltsima 1971., igrao je i za Oakland Raiderse i za Houston Oilerse prije nego se povukao 1976., a nakon što je dva puta izabran u Pro Bowl.

Nakon umirovljenja, Smith se pojavljivao u nekoliko televizijskih emisija prije nego je dobio ulogu u "Policijskoj akademiji" gdje je dobio ulogu Mosesa Hightowera, policijskog novaka nježnog glasa ali impozantne pojave.

MEXICO CITY

Meksički klub Chivas iz Guadalajare teško je porazio u srijedu Barcelonu 4:1 u prijateljskom susretu na stadionu Sun Life u Miamiju.

Pobjednici Lige prvaka bez Lionela Messija, Danija Alvesa, Javiera Mascherana i Alexisa Sancheza, vodili su do poluvremenu zahvaljujući ranom pogotku Davida Ville (3), no Chivas je u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat zabivši tri gola u 12 minuta.

Meksički napadač Marco Fabian je izjednačio u 60. minuti udarcem sa 25 metara, da bi svoju ekipu doveo u vodstvo dvije minute kasnije nakon asistencije Omara Arella.

Giovanni Casillas je zabio treći gol za Chivas u 72. minuti. Četvrti pogodak za meksičku ekipu postigao je Jose Luis Verduzco u 90. minuti pred oko 70.000 gledatelja.

Ovo je drugi poraz katalonske ekipe u sklopu pripremne turneje po SAD-u nakon što su u subotu poraženi od Manchester Uniteda 2:1.

U subotu Barcelona igra u Dallasu protiv Club America (MEX).

BUENOS AIRES

Talijanski biciklist Attilio Pavesi, nekadašnji olimpijski prvak u biciklizmu, preminuo je u umirovljeničkom domu u Buenos Airesu u 100. godini života.

Pavesi je tako bio najstariji živući osvajač zlatne olimpijske medalje. Sto godina je navršio 2010. u listopadu. On je na OI 1932. u Los Angelesu zapravo osvojio dvije zlatne medalje - jednu u individualnoj cestovnoj utrci, a drugu u ekipnoj cestovnoj utrci.. Na početku Drugog svjetskog rata preselio se u Argentinu gdje je brinuo za organizaciju biciklističkih utrka.

LONDON

Škotski reprezentativac David Goodwillie (Dundee United) potpisao je četverogodišnji ugovor s engleskim prvoligašem Blackburn Roversom vrijedan 2,3 milijuna eura, objavio je u srijedu Blackburn.

Goodwillie, 22-godišnji napadač, zabio je 19 golova za Dundee United prošle sezone u škotskom prvenstvu. On je svoju karijeru počeo u tom škotskom klubu sa 16 godina a prvi pogodak postigao je prije nego je navršio 17 godina.

Goodwillie je prvi put obukao dres škotske reprezentacije u ožujku i pozvan je da igra prijateljski susret protiv Danske idući tjedan.

RIO DE JANEIRO

Nogometne reprezentacije Brazila i Argentine odigrat će dvije prijateljske utakmice idući mjesec, po jednu u svakoj zemlji, a ekipe će biti sastavljene od igrača koji igraju u domaćim ligama, objavio je Brazilski nogometni savez (CBF).

Vječiti suparnici koji su oba razočarali u Copa America prošli mjesec kada su bili eliminirani u četvrtfinalu igrat će prvu utakmicu u Argentini 14. rujna, a onda dva tjedna kasnije u amazonskom gradu Belemu.

Brazilski izbornik Mano Menezes je kazao da će iskoristiti te utakmice da testira igrače koje nije zvao prije u reprezentaciju.

Prijateljske utakmice protiv Brazila neće biti prve utakmice s reprezentacijom Argentine za novog argentinskog izbornika Alejandra Sabellu. Naime, Argentina ide na turneju Azijom gdje će igrati protiv Venecuele u Calcutti 2. rujna, a onda s Nigerijom u Dhaki četiri dana kasnije.

ZAGREB

Pregled rezultat susreta teniskih turnira WTA San Diego i ATP Washington:

Tenisačice, WTA San Diego, 2. kolo):

Vera Dushevina (Rus) - Polona Hercog (Slo) 4-6, 6-1, 6-4

Peng Shuai (Kina/N.4) - Anastasia Rodionova (Aus) 6-1, 6-3

Sara Errani (Ita) - Vania King (SAD) 6-3, 6-2

Alberta Brianti (Ita) - Sofia Arvidsson (Šve) 0-6, 7-6 (7/5), 7-6 (9/7)

Ana Ivanovic (Srb/N.5) - Ayumi Morita (Jap) 6-1, 7-6 (7/5)

Daniela Hantuchova (Slk/N.8) - Barbora Zahlavova Strycova (Češka) 6-1, 6-3

Zheng Jie (Kina) - Roberta Vinci (Ita) 6-4, 6-2

Christina McHale (SAD) - Alla Kudryavtseva (Rus) 6-2, 3-1 (predaja)

Sloane Stephens (SAD) - Julia Goerges (Njem/N.7) 6-3, 7-5

Tamira Paszek (Aut) - Maria Kirilenko (Rus) predaja

Virginie Razzano (Fra) - Marina Erakovic (NZl) 6-1, 6-3

Coco Vandeweghe (SAD) - Olga Savchuk (Ukr) 6-7 (7/9), 6-4, 6-3

Sabine Lisicki (Njem/N.12) - Kimiko Date-Krumm (Jap) 6-1, 6-2

Tenisači, ATP Washington, 2. kolo:

Radek Stepanek (Češka) - Wayne Odesnik (SAD) 6-1, 6-1

Michael Russell (SAD) Xavier Malisse (Bel/N.14) 7-6 (7/4), 2-3, predaja

Nikolay Davidenko (Rus/N.9) - Matthew Ebden (Aus) 6-3, 7-5

Donald Young (SAD) - Jurgen Melzer (Aut/N.4) 6-7 (6/8), 6-4, 3-1, predaja

Fernando Verdasco (Špa/N.5) - Marinko Matosevic (Aus) 6-4, 6-4

Viktor Troicki (Srb/N.3) - Ryan Harrison (SAD) 7-5, 6-2

TOKIO

Bivši japanski branič Naoki Matsuda (34) preminuo je u četvrtak u bolnici dva dana nakon što je kolabrirao tijekom treninga zbog srčanog udara.

Matsuda, koji je 40 puta igrao za japansku reprezentaciju i predstavljao je na SP 2002., bio je na respiratoru od utorka kada je hospitaliziran.

Liječnici su brzo pružili pomoć Matsudi u utorak nakon što se srušiona treningu, a njegov klub Matsumoto Yamaga je objavio da se radi o kardio-respiratornom zastoju.

ZAGREB

Rezultati uzvratnih dvoboja 3. pretkola Lige prvaka:

RUBIN KAZAN - Dinamo Kijev 2:1 - (Djadjun 18,Medvedev 18//Gusev 90) - prvi dvoboj 2:0

MALMOE FF - Glasgow Rangers 1:1 (Hamad 80//NIKICA JELAVIĆ 24) - 1:0

Vaslui - TWENTE ENSCHEDE 0:0 - 0:2

ZUERICH - Standard Liege 1:0 - (Mehmedi 58) - 1:1

STURM GRAZ - Zestafoni/GRU 1:0 (Kienast 68) - 1:1

Slovan Bratislava - APOEL NIKOZIJA 0:2 (Ailton 58, Manduca 90) - 0:0

WISLA KRAKOW - Liteks Loveč 3:1 (Melikson 42, 56, Wilk 83//Bodurov 68) - 2:1

Partizan Beograd - RACING GENK 1:1 (Tomić 40//Vossen 59pen) - 1:2

Maribor - MACCABI HAIFA 1:1 (Marcos 32//Vered 10) - 1:2

VIKTORIA PLZEN - Rosenborg Trondheim 3:2 (Bakoš 56, Kolar 60, 78//Lustig 44, Prica 77) - 1:0

Trabzonspor - BENFICA LISABON 1:1 (Henrique 32//Nolito 19) - 0:2

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙