FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 28. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

BUDIMPEŠTA

Japanac Kamui Kobayashi i Meksikanac Sergio Perez nastavit će voziti za momčad Formule 1 Sauber i iduće sezone, objavljeno je u četvrtak.

"Jako smo zadovoljni sa svojim vozačima", kazao je šef momčadi Peter Sauber uoči VN Mađarske koja se održava ovaj vikend održava.

U momčadi kao testni i rezervni vozač ostaje Meksikanac Esteban Gutierrez.

Kobayashi je ove sezone osvojio 27 bodova i 11. je u ukupnom poretku, dok Perez ima osam bodova. Sauber je šesti u poretku konstruktora.

NEW YORK

Engleski prvoligaš Manchester United pobijedio je u prijateljskoj utakmici ekipu All-Stars Major League Soccer (najbolji igrači sjevernoameričke nogometne lige), za koju su igrali David Beckham i Thierry Henry, 4-0 (2-0) u srijedu u Harrisonu.

Pogotke za engleksog prvoligaša postigli su Brazilac Anderson (20), Južnokoreanac Ji-Sung Park (45), Bugar Dimitar Berbatov (53) i Englez Danny Welbeck (69).

Ovo je četvrta pobjeda ManUn-a u četiri utakmice na sjevernoameričkoj turneji. Engleski je klub svladao do sada tri kluba MLS-a: New England Revolution (4-1), Seattle Sounders FC (7-0) i Chicago Fire (3-1).

LONDON

Organizatori ljetnih olimpijskih igara u Londonu predstavili su medalje koje će biti najveće u povijesti ljetnih olimpijskih igara.

Londonske medalje će biti promjera 85 milimetara i teške od 375 do 400 grama. "Kuma" olimpijskih medalja na predstavljanju, koje je održano na londonskom trgu Trafalgar, bila je engleska princeza Anne.

Medalje je dizajnirao David Watkins. Na jednoj strani medalje je lik grčke boginje pobjede Nike, a na drugoj pet simboličnih elemenata, logo Igara i obris rijeke Temze.

GLASGOW

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa branio je čitavu utakmicu za Celtic koji je na svom stadionu izgubio u prijateljskoj utakmici od engleskog prvoligaša Wolverhampton Wanderersa sa 0-2 (0-1).

Pletikosu, kojemu je ovo bila druga utakmica za Celtic u kojem se još uvijek nalazi na probi, svladali su Jamie O'Hara u 26. minuti izvrsno izvedenim slobodnim udarcem sa 20- ak metara, te Filip Twardzik koji je postigao autogol u 74. minuti.

HAIFA, 27. srpnja 2011. (Hina) -

Hrvatski branič Jurica Buljat odigrao je čitavu utakmicu za Maccabi iz Haife koji je u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka na svom terenu svladao Maribor sa 2-1 (1-1).

Strijelci za Maccabi bili su Dvališvili (8-11 m) i Yampolsky (70), dok je pogodak za Maribor postigao Marcos (27).

Uzvrat je u Mariboru za tjedan dana.

REZULTATI PRVIH UTAKMICA 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA (uzvrati su 2. i 3. kolovoza):

HJK Helsinki (Fin) - DINAMO ZAGREB (HRV) 1-2

FC Kopenhagen (Dan) - Shamrock Rovers (Irs) 1-0

OB Odense (Dan) - Panathinaikos (Grč) 1-1

Maccabi Haifa (Izr) - Maribor (Slo) 2-1

Standard (Bel) - Zurich (Švi) 1-1

Rosenborg (Nor) - Viktoria Plzen (Češ) 0-1

Benfica (Por) - Trabzonspor (Tur) 2-0

Igrano u utorak:

Zestafoni (Gru) - Sturm (Aut) 1-1

Ekranas (Lit) - BATE Borisov (Bje) 0-0

Apoel (Cip) - Slovan Bratislava (Svk) 0-0

Litex (Bug) - Wisla Kracow (Polj) 1-2

Dinamo Kijev (Ukr) - Rubin (Rus) 0-2

Rangers (Ško) - Malmo (Šve) 0-1

Genk (Bel) - Partizan (Srb) 2-1

Twente (Niz) - Vaslui (Rum) 2-0

MANCHESTER

Napadač arrgentinske nogometne reprezentacije Sergio Aguero (23) prešao je iz redova madridskog Atletica u engleskog prvoligaša Manchester City, a španjolski mediji nagađaju kako je vrijednost transfera 45 milijuna eura.

"Sretan sam što sam došao u Manchester City, sviđaju mi se i klub i grad", kazao je Aguero koji bi u momčadi Roberta Mancinija trebao zamijeniti sunarodnjaka Carlosa Teveza koji je izrazio želju za odlaskom.

Aguero je još u svibnju rekao kako želi napustiti Atletico nakon što klub nije uspio izboriti nastup u Ligi prvaka.

DAKAR

Senegalski nogometni savez (FSF) suspendirao je napadača El Hadjija Dioufa (30) na čak pet godina, te mu zabranio bilo kakvu aktivnost u nogometu zbog njegovih izjava kako je čitav nogometni sustav u Africi korumpiran.

Diouf je krajem lipnja dao intervju za radijsku postaju Radio France International (RFI) u kojoj je izjavio spomenutu optužbu posebice se osvrnuvši na svoj matični savez. Stoga je pozvan na saslušanje pred Disciplinsku komisiju FSF-a koja se trebala održati 20. srpnja, ali se nije pojavio.

Napadač Blackburn Roversa koji je trenutačno na posudbi u Glasgow Rangersu ima pravo žalbe na ovu odluku.

UMAG

Drugi nositelj ovogodišnjeg ATP turnira tenisača "Croatia Open" u Umagu, Ukrajinac Oleksandr Dolgopolov lakoćom se plasirao u četvrtfinale, on je u susretu 2. kola nadigrao Talijana Filippa Volandrija sa 6-1, 6-2 za samo 55 minuta igre.

Dolgopolov će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolca Alberta Ramosa, a poznat je još jedan četvrtfinalni par u kojemu će igrati Španjolac Juan Carlos Ferrero i Argentinac Carlos Berlocq. Prošlogodišnji pobjednik, Ferrero je u 2. kolu svladao našeg Ivana Ljubičića, dok je Berlocq u četvrtfinale ušao bez borbe jer mu je susret 2. kola predao Španjolac Tommy Robredo.

REZULTATI,2. KOLO:

Carlos Berlocq (Arg) - Tommy Robredo (Špa/5) - bez borbe

Juan Carlos Ferrero (Špa) - IVAN LJUBIČIĆ (HRV/3) 1-6, 6-3, 6-4

Albert Ramos (Špa) - Gianluca Naso (Ita) 6-1, 6-3

Oleksandr Dologopolov (Ukr/2) - Filippo Volandri (Ita) 6-1, 6-2

ATENA

Disciplinska komisija grčkog nogometnog prvenstva (Super League) odlučila je u četvrtak da dva prvoligaša Kavala i Olympiakos Volos budu premještena u drugu ligu zbog upletenosti u skandal s namještanjem utakmica, objavila je Super League na svojim internetskim stranicama.

Dva su kluba kažnjena i novčanim kaznama u visini od 300.000 eura, dok su njihovi predsjednici Achilleos Beos (Olympiakos Volos) i Makis Psomiadis (Kavala), dobili doživotnu zabranu posjete nogometznim stadionima i novčanu kaznu u visini od 90.000 eura. I klubovi i predsjednici mogu se žaliti na odluku.

Ako odluka bude potvrđena Olympiakos Volos i Kavala će u Super League biti zamijenjeni Panserraikosom Serresom i FC Larissom, dva kluba koji su ispali u drugu ligu na kraju prošle sezone.

Olympiakos Volos mogao bi dobiti i zabranu nastupa u Europskoj ligi, gdje večeras igra utakmicu trećeg pretkola protiv luksemburškog Differdangea.

Volos je prvenstvo završio na petom mjestu dok je Kavala bila sedma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙