FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije prošao prvo kolo teniskog ATP turnira u Washingtonu gdje ga je porazio domaći tenisač Michaela Russella 6-4, 7-6(4).

Karlović je u prvom setu izgubio jedan svoj servis, imao je jendu priliku za break ali nije ju iskoristio i Russell je bio bolji. U drugom setu ni jedan tenisač nije imao priliku za uzimanje servisa protivniku, a u tie- breaku Amerikanac je bio bolji. Ovo je njihov treći susret, drugi ove godine nakon Memphisa gdje je američki tenisač također bio bolji.

SAN DIEGO

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u san Diegu, bolja od nje je u susretu 1. kola bila Kineskinja Jie Zheng sa 5-7, 6-2, 7-6 (3) nakon dva sata i 24 minute igre.

Iako je Zheng imala 5-1 i tri meč-lopte kod 40-0 na svoj servis, Lučić je uspjela odvesti treći set do "tie-breaka" u kojemu je i prva stigla do "mini-breaka", ali nije uspjela dovršiti nesvakidašnji preokret.

Bio je ovo prvi međusobni ogled Lučić i Zheng.

ZARAGOZA

Španjolski nogometni vratar Roberto Jimenez Gago (25) prešao je iz portugalskog prvoligaša Benfice u Zaragozu.

Roberto je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 8,6 milijuna eura.

On je u Zazagozi već igrao u sezoni 2009/10., ali je onda na posudbu otišao u Atletico Madrid, da bi zatim bio prodan Benfici za 8,5 milijuna eura.

LONDON

Za sigurnost ljetnih olimpijskih igara iduće godine u Londonu, što će biti najveći sportski događaj u svijetu, brinut će 27.000 ljudi, objavili su organizatori.

Za sigurnost sportaša i posjetitelja Igara koje će trajati od 27. srpnja do 12. kolovoza brinuti 12.000 policajaca kojima će pomagati od 10.000 do 12.000 zaštitara.

Gledatelji će morati prolaziti stroge sigurnosne mjere i samo na olimpijskom stadionu bit će 400 detektora metala i rentgena, no unatoč tome organizatori žele postići da nitko na ulaz ne čeka dulje do 20 minuta.

BRAUNSCHWEIG

Najtrofejniji njemački nogometni klub, Bayern iz Muenchena bez problema se plasirao u 2. kolo Kupa svladavši kao gost drugoligaša Eintracht iz Braunschweiga sa 3-0 (2-0).

Strijelci za Bayern bili su Gomez (9-11m), Schweinsteiger (39-11m) i Mueller (83).

Danijel Pranjić igrao je za Bayern od 87. minute, dok je Ivica Olić ostao na klupi bavarskog diva.

CHIAJNA

Nogometaši Španjolske osvojili su naslov prvaka Europe u kategoriji do 19 godina nakon što su u finalnom susretu u rumunjskom gradu Chiajni svladali Češku sa 3-2 (1-1, 0-0) nakon produžetaka.

Junak španjolske pobjede bio je Paco Alcacer koji je ušao s klupe i u drugom produžetku postigao dva pogotka u 108. i 114. minuti kojima je zaostatak svoje momčadi od 1-2 pretvorio u pobjedu od 3-2.

Inače Češka je povela sa 1-0 golom Krejcla (51), a utakmicu je u produžetke odveo Artenetxe (85). Novo vodstvo Češkoj u prvom produžetku osigurao je Lacha (97), no Alcacer (108, 114) je u završnici preokrenuo rezultat.

Španjolski nogometaši tako su postali prvi koji su uspjeli u istoj godini osvojiti europske naslove u dvije dobne kategorije, prije nešto više od mjesec dana naslov su osvojili i igrači do 21 godine.

Španjolska je i aktualni seniorski europski i svjetski prvak.

NEW YORK

Jedan od najboljih hvatača u povijesti američkog nogometa, 34-godišnji Randy Moss odlučio je završiti svoju karijeru nakon 13 sezona provedenih u NFL ligi, objavio je njegov menadžer Joel Segal.

Moss je sa 153 uhvaćena dodavanja za "touchdown" drugi na ljestvici svih vremena u toj kategoriji, odmah iza Jerryja Ricea, te je rekorder po broju "touchdowna" u jednoj sezoni sa 23 iz 2007. dok je bio član New England Patriotsa.

Tijekom karijere Moss je hvatanjima osvojio 14,858 jardi po čemu je peti na ljestvici svih vremena, a ukupno je uhvatio 954 dodavanja po čemu je osmi svih vremena u NFL-u.

Tijekom karijere Moss je igrao za Minnesota Vikingse, Oakland Raiderse, New England Patriotse i Tennessee Titanse.

Prošle sezone Moss je ostvario najlošije statističke pokazatelje u karijeri sa samo 28 uhvaćenih lopti za 393 osvojene jarde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙