FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen 58. pulski Festival igranog filma

PULA, 23. srpnja 2011.(Hina) - Dodjelom Zlatnih Arena te projekcijom filmova iz programa "Popularna Pulica" i to "Auti 2" redateljskog dvojca John Lasseter i Brad Lewis te "Kapetan Amerika: prvi osvetnik" redatelja Joea Johnstona večeras je u pulskoj Areni završen 58. Festival igranog filma u Puli.

U glavnoj sekciji Nacionalnog programa ove je godine prikazano deset, a u sekciji manjinskih koprodukcija devet filmova.

Prema odluci ocjenjivačkog suda film "Kotlovina" redatelja Tomislava Radića dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem festivalu, a isti je film uz glavnu nagradu dobitnik još pet Zlatnih Arena.

Uz film "Kotlovina" najnagrađivaniji naslovi ovogodišnjeg Festivala su filmovi "Ćaća" redatelja Dalibora Matanića te film "Koko i duhovi" redatelja Daniela Kušana koji su osvojili tri odnosno dvije Zlatne Arene.

Ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić izrazila je večeras zadovoljstvo ovogodišnjom filmskom smotrom te se zahvalila svima koji su doprinijeli njenom uspjehu.

"Dobra suradnja s producentima, redateljima, glumcima i ostalim autorima te prepoznavanje festivala od strane pokrovitelja, donatora i partnera urodila je plodom i ove godine", poručila je Višković-Vukić dodavši kako nije slučajno što je ovaj festival, kako je rekla, "utisnut u samu dušu grada Pule".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙