FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: sve spremno za večerašnje otvaranje filmskog festivala

PULA, 16. srpnja 2011.(Hina) - Sve je spremno za večerašnje svečano otvaranje 58. Festivala igranog filma u Puli na kojem će se u idućih sedam dana u glavnoj sekciji Nacionalnog programa prikazati deset, a u sekciji manjinskih koprodukcija devet filmova, istaknula je ravnateljica Zdenka Višković-Vukić na današnjoj konferenciji za novinare direkcije Festivala.

Iskustvo gledanja vrsnih, kako nacionalnih tako i stranih, filmova pod otvorenim zvjezdanim nebom obrgljeni Arenom nezaboravan je događaj i doživljaj, ustvrdila je.

Kazala je da su po prvi put svi filmovi u glavnoj sekciji Nacionalnog programa snimljeni na digitalnom mediju te da će biti prikazani na najsuvremenijem i tehnički najnaprednijem projekcijskom sustavu. Ocijenila je kako je to događaj koji će se zasigurno pamtiti u povijesti hrvatskog filma i kinematografije.

Umjetnički direktor Festivala Zlatko Vidačković ustvrdio je kako je ovogodišnji Festival programski najveći u protekla dva desetljeća hrvatske državnosti i to u svim segmentima.

"Nakon skromnijih devedesetih, kada se ipak i u teškim godinama uspio sačuvati festivalski plamen, njegovo drugo desetljeće obilježila je internacionalizacija, a posljednjih pet godina organizacijska i financijska konsolidacija", kazao je Vidačković.

Novinarima je predstavljen i ocjenjivački sud međunarodnog programa koji će dodijeliti Zlatnu Arenu za najbolji film, za najboljeg redatelja i za najbolje glumačko ostvarenje.

Gost konferencije za novinare bio je jedan od najuglednijih svjetskih filmskih redatelja James Ivory koji je izrazio zadovoljstvo što se u sklopu Festivala prikazuje njegova restrospektiva filmova.

"Ovo nije prvi put da sam u Hrvatskoj ali mi je prvi put da sam u Puli. Počašćen sam što ću večeras primiti nagradu za životni doprinos filmskoj umjetnosti", kazao je James Ivory.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙