FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Soba 304" dobila posebno priznanje u Karlovym Varyma

ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Dansko-hrvatska koprodukcija "Soba 304" u režiji Birgitte Staermose osvojila je Posebno priznanje žirija za glazbu na nedavno završenom, 46. međunarodnom festivalu u Karlovym Varyma, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Glazbu za film napisala je britanska skladateljica i glazbenica Jocelyn Pook, koja je, između ostalog, skladala glazbu za filmove "Oči širom zatvorene" Stanleya Kubricka i "Kaotična Ana" Julia Medema. Film je nastao je u produkciji danskog "Alphaville Pictures" iz Kopenhagena te u koprodukciji sa zagrebačkim "Mainframe Production".

Po riječima Igora A. Nole iz producentske kuće "Mainframe", to je odličan početak za film koji je na tom festivalu imao svjetsku premijeru, a koji će uskoro biti prikazan i na Festivalu igranog filma u Puli. Podsjetio je da je prošle godine na festivalu u Karlovym Varyma Grlićev film "Neka ostane neđu nama" osvojio Nagradu za najbolju režiju i Nagradu Europa Cinemas Label.

Radnja filma "Soba 304" smještena je u kopenhaški hotel u kojemu se igrom slučaja isprepliću životi ljudi raznih narodnosti. Film je snimljen na lokacijama jednog zagrebačkog hotela, a glavne uloge tumače Mikael Birkkjer, Stine Stengade, David Dencik, Trine Dyrholm, Ksenija Marinković, Luan Jaha, Leon Lučev, Ivo Gregurević, Ariadna Gil, Magnus Krepper i Lourdes Faberes. Manju ulogu tumači i desetogodišnji Noa Nikolić iz Matanićeva filma "Majka asfalta".

Scenarist filma je Kim Fupz Aakeson, direktor fotografije Igor Martinović, montažerka Anne Osterud, scenografi Peter Grant i Tanja Lacko, kostimografkinja Blanka Budak, a za masku je zaslužna Ana Bulajić–Črček. Producent filma je Jesper Morthorst, a koproducenti Igor A. Nola i Suza Horvat.

Nagrada je uručena redateljici Birgitte Staermose tijekom svečanosti zatvaranja festivala.

Na istom festivalu nagrađen je još jedan hrvatski film - nagrada Udruženja FEDEORA uručena je hrvatskoj redateljici Željki Sukovoj za film "Marijine", koji je prikazan u natjecateljskom programu "East of the West".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙