FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Internacionalni festival eksperimentalnog filma u rujnu u Zagrebu

ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - Sedmo izdanje 25. FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa održavat će se od 20. do 25. rujna u zagrebačkom Kinu Studentskog centra, a selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul izabrale su među 1200 prijavljenih filmova 33 naslova koja pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije.

Među njima se nalaze K14 hrvatskog umjetnika Zlatka Kopljara, recentni radovi domaćoj publici poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu, te nova autorska lica, priopćio je organizator festivala.

O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri u kojemu su američki filmaš Ben Russell, austrijska grafička dizajnerica i videoumjetnica Tina Frank te hrvatska kustosica Tanja Vrvilo, a svaki od njih predstavit će se i u posebnim programima.

25. FPS predstavit će niz audiovizualnih performansa u programu Expanded Cinema i izbor iz recentne domaće eksperimentalne produkcije u programu Hrvatski fokus, a ove godine uvodi se i novitet koji će posebice biti zanimljiv ljubiteljima eksperimentalnog filma.

Radi se o programu Kino 16 sastavljenom od filmova čiji su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima, te zamaglili granice među filmskim rodovima. Kako izgleda znanstveno-fantastični dokumentarac? Koliko radikalni u razotkrivanju ljudske intime mogu biti internetski clipovi? Ti hibridni naslovi odgovorit će vam na ova pitanja i potaknuti vas na mnoga druga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙