FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

BAD GASTEIN - Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Bad Gasteinu, ona je u susretu 1. kola svladala Gruzijku Sofiju Šapatavu sa 3-6, 6-3, 6-2 nakon sat i 58 minuta igre. Martić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice susreta između pete nositeljice, Španjolke Lourdes Dominguez Lino i domaće igračice, Austrijanke Patricije Mayr-Achleitner.

PALERMO - Nakon što se prvi put kvalificirala na neki WTA turnir, hrvatska tenisačica Ani Mijačika uspješno je odradila i prvo kolo turnira u Palermu. Do najvećeg uspjeha karijere 24-godišnja tenisačica iz Makarske je stigla pobjedom protiv Grkinje Eleni Daniilidou 3-6, 6-3, 6-3. U drugom kolu 246. tenisačicu svijeta očekuje pobjednica susreta između Čehinje Klare Zakopalove i Ruskinje Anastasije Pivovarove. Mijačika je nastup u glavnom turniru u Palermu izborila kroz kvalifikacije upisavši tri pobjede.

BAASTAD - Hrvatski tenisač Antonio Veić nije se uspio plasirati u drugo kolo ATP teniskog turnira u švedskom Baastadu. U dvoboju prvog kola 450.000 eura vrijednog turnira izgubio je od Španjolca Guillerma Olasa 4:6, 1:6. Bio je to njihov treći međusobni susret, ali prvi na ATP touru. Sva tri susreta dobio je Španjolac, trenutačno 182. tenisač svijeta.

PARIZ - Nijemac Andre Greipel pobjednik je desete etape biciklističke utrke Tour de France. Član momčadi Omega Pharma-Lotto je 158 kilometara dugačku dionicu od Aurillaca do Carmauxa prošao za 3 sata 31:21 minutu. U vremenu pobjednika ciljem su prošli Britanac Mark Cavendish, te Španjolac José Joaquin Rojas. U ukupnom poretku i dalje vodi Francuz Thomas Vöckler, ispred Španjolca Luisa Leona Sancheza i Australca Cadela Evansa.

ISTANBUL - Turska policija nastavila je s privođenjima osumnjičenih za namještanja rezultata utakmica prve i druge nogometne lige. Trenutačno je iza rešetaka 49 osoba, međutim čelnici Turskog nogometnog saveza smatraju kako nema razloga za odgodu prvenstva. U utorak su na informativnom razgovoru završili dopredsjednik i trener Bešiktaša Serdal Adali i Tayfur Havutcu, te igrači Istanbul B.B-a Ibrahim Akin i Iskender Alin. Od ranije iza rešetaka su predsjednik prvaka Fenerbahčea Aziz Yildrim, predsjednik doprvaka Trabzonspora Sadri Sener, predsjednik Sivasspora Mecnun Odyakmaz, bivši predsjednici Diyarbakirspora i Giresunspora, trener Eskisehirspora Bulent Uygun, te nekoliko nogometaša među kojima i bivši turski reprezentativac Umit Karan. Premda je ovo najveća afera u povijesti turskog nogometa čelnici nacionalnog nogometnog saveza smatraju kako nema razloga za odgodu prvenstva. "Nema razloga za odgodu prvenstva. Pustimo policiju i sud da odrade svoje. Prvenstvo starta kako što je i planirano petog kolovoza, a prije toga će Fenerbahče i Bešiktaš igrati 31. srpnja Superkup," kazao je predsjednik Turskog nogometnog saveza Mehmet Ali Aydinlar, dodavši kako će Disciplinska komisija saveza uskoro otvoriti slučaj.

Aydinlar nije želio komentirati pisanje turskih medija da bi Fenerbahče mogao ostati bez naslova prvaka osvojenog prošle sezone, no naglasio je kako će u europskim kupovima igrati klubovi na osnovi rezultata iz prošle sezone. Dakle, Fener će igrati u skupinama Lige prvaka, dok će Trabzonspor igrati u kvalifikacijama elitnog natjecanja Starog kontinenta.

LONDON - Olimpijski odbor Velike Britanije (BOC) osigurao je 21 milijun dolara za pripreme svojih sportaša za Olimpijske igre koje će se iduće godne održati u Londonu. Osigurani iznos je mnogo veći nego za prošle OI u Pekingu kada su Britanci na pripremu svojih sportaša potrošili 12.7 milijuna dolara i bili četvrta nacija po broju osvojenih medalja. "Bit će iznimno teško ponoviti uspjeh iz Pekinga gdje smo bili četvrti po broju odličja. Zbog toga moramo još kvalitetnije odraditi završne pripreme," kazao je direktor BOC-a Andy Hunt. Velika Britanija je na igrama u Pekingu 2008. godine osvojila 47 medalja - 19 zlatnih, 13 srebrnih i 15 brončanih, a bolji od Britanaca bili su sportaši iz Kine, SAD i Rusije.

LOS ANGELES - Iako je ovog ljeta već doveo pet pojačanja, trener Real Madrida Jose Mourinho izjavio je da mu je potreban još jedan napadač. "Kod dovođenja pojačanja ovog ljeta vodili smo se time da dobijemo balans u ekipi, ali i da to budu igrači koji bi jedno duže vrijeme ostali u Realu. Moje je mišljenje da nam treba još jedan napadač", kazao je Mourinho nakon što su u utorak igrači Reala stigli u Los Angeles na američku turneju. Real već ima trojicu fantastičnih napadača, Cristiana Ronalda, Benzemu i Higuaina, a španjolski mediji nagađaju kako su na meti "kraljevskog kluba" Argentinac Sergio Aguero (Atletico Madrid), te Brazilac Neymar (Santos). Real je ovog ljeta doveo veznjake Nurija Sahina i Hamita Altintopa, braniče Raphaela Varanea i Fabija Coentraoa, te napadača Josea Callejona.

RIM - Napadač francuske nogometne reprezentacije Djibril Cisse (30) napustio je Panathinaikos i karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Laziu. Prema pisanju talijanskog tiska Cisse će u Rimu zarađivati 2.1 milijuna eura godišnje, dok će Pao dobiti oko šest milijuna eura odštete. Bivši napadač Auxerrea, Liverpoola, Olympique Marseillea i Sunderlanda za Pao je igrao posljednje dvije godina postigavši u 'zelenom' dresu u 60 nastupa 50 golova. Premda je ima ugovor na još dvije sezone Grčku je napustio ogorčen porastom nasilja na stadionima, posebice za vrijeme najvećeg grčkog derbija između Panathinaikosa i Olympiakosa. Francuski napadač je peto pojačanje rimskog kluba ovoga ljeta. Na Olimpico su stigli i vratar Federico Marchetti, te braniči Marius Stankevičius, Abdoulay Konka i Senad Lulić. Marchetti (28), koji je branio za reprezentaciju Italije na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u JA-u, u Lazio je stigao iz Cagliarija, Stankevičius (29) iz Sampdorije iako je prošlu sezonu proveo na posudbi u Valenciji, Konko (27) iz Genoe, a Lulić (25) iz Young Boysa.

MADRID - Kolumbijski branič Cristian Zapata (24) karijeru će nastaviti u španjolskom Villarrealu, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor. Zapata dolazi iz talijanskog Udinesea u kojem je proveo šest sezona, a igra na poziciji stopera. Suigračima će se pridružiti nakon Cope Americe, koja završava 24. srpnja. Villarreal se nada nastupu u Ligi prvaka, a da bi to izborio mora svladati posljednje pretkolo najjačeg svjetskog klupskog natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙