FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB/LONDON

Engleski prvoligaš Tottenham odbio je ponudu Chelsea od 22 milijuna funti za hrvatskog nogometaša Luku Modrića, piše u četvrtak dnevnik "Guardian".

List nagađa da bi ovaj potez Tottenhama mogao navesti najbogatije klubove Premier League poput Manchester Cityja i Manchester Uniteda da se upuste u lov na hrvatskog nogometaša.

Predsjednik Spursa Daniel Levy odbio je bez razmišljanja službenu ponudu vlasnika Chelsea Romana Abramoviča, jučer iznesenu. Trener Tottenhama Harry Redknapp kao i Levy žele u klubu zadržati najbolje igrače - Modrića i Garetha Balea, dodaje "Guardian". Modrića za Tottenham veže ugovor do 2016. godine.

Iako Modrić sada u Tottenhamu dobija samo 40.000 funti tjedno, ova ponuda Chelsea od 100.000 funti tjedno je više nego primamljiva, no Chelsea će očito morati ponuditi više ako želi hrvatskog nogometaša u svojim redovima, procjenjuje "Guardian" dodajući da će svaka nova ponuda od 30 milijuna funti ili više biti nešto što će Levy morati uzeti u obzir. Kao moguća zamjena za Modrića spominje se Scott Parker iz West Hama.

VANCOUVER

Boston Bruinsi osvojili su u srijedu Stanley Cup, prvi put nakon 1972. godine, svladavši u srijedu Vancouver Canuckse na njihovom terenu 4-0 te tako u sedmom međusobnom obračunu došli do četvrte odlučujuće pobjede.

Pogotke za Bruinse postigli su Patrice Bergeron i Brad Marchand, svaki po dva, dok je vratar Bostona Tim Thomas osvojio Conn Smythe trofej kao najbolji igrač doigravanja, obranivši 37 udaraca u zadnjoj utakmici. Bergeron je zabio jedini gol u prvoj trećini, a zatim je drugi pogodak postigao na kraju druge trećine za rezultat 3-0. Marchand je također postigao pogotke u drugoj trećini .

Jedan od odlučujućih trenutaka serije bio je u trećoj utakmici kada je Vancouverov Aaron Rome ozlijedio Bostonovog napadača Nathana

Hortona koji zbog težine ozljede nije mogao nastaviti natjecanje. Rome je zbog prekršaja bio suspendiran do kraja doigravanja.

Vancouver je dobio prednost domaćeg terena u doigravanju nakon što je završio regularnu sezonu s rekordnim brojem pobjeda te se nadao pobjedi u Stanley Cupu nakon što je pobijedio u prve dvije utakmice doigravanja. Međutim nisu uspjeli dobiti ni jednu od utakmica u Bostonu, i iako su pobijedili u trećem susretu na svom terenu u zadnjoj odlučujućoj utakmici nisu uspjeli svladati Bostonovog vratara Tima Thomasa.

Nakon utakmice u Vancouveru su izbili nemiri i policija je morala koristiti suzavac kako bi rastjerala okupljenu masu koja je razbijala izloge dućana i palila automobile. Nemiri su izbili nakon što su tisuće navijača navalile u centar Vancouvera, nadajući se da će Canucksi osvojiti Stanley Cup, no prostor za proslavu pretvorio se u poprište nasilja.

HERNING

U susretu drugog kola B skupine europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Danskoj reprezentacije Engleske i Ukrajine su u Herningu odigrale bez pogodaka.

U drugom susretu iz ove skupine Španjolska je pobijedila Češku 2:0, a oba gola je zabio Adrian (27, 47).

Na ljestvici vodi Španjolska sa četiri boda, Češka ima tri, Engleska dva, a Ukrajina jedan bod. U susretima posljednjeg kola sastaju se Engleska i Češka, te Ukrajina i Španjolska.

Plasman u polufinale izborit će prve dvije reprezentacije.

LJESTVICA:

1. Španjolska 2 1 1 0 3:1 4

2. Češka 2 1 0 1 2:3 3

3. Engleska 2 0 2 0 1:1 2

4. Ukrajina 2 0 1 1 1:2 1

RIM

Bivši generalni menadžer talijanskog nogometnog velikana Juventusa, za neke i 'vladar calcia', Luciano Moggi doživotno je isključen iz talijanskog nogometa zbog namještanja Juventusovih utakmica, ali i zbog prijetnji i podmićivanja nekih igrača.

Prvobitna kazna za bivšeg istaknutog dužnosnika torinske "Stare dame" je iznosila pet godina, a po njenom isteku Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza odlučila je Moggija doživotno udaljiti iz nogometa.

"Ozbiljnost dokaza koje je Disciplinska komisija pribavila znači da je ova kazna bila jedini riješenje", navodi se u priopćenju Talijanskog nogometnog saveza. Osim njega, iz italijanskog nogometa je udaljen i bivši Juventusov direktor Antonio Giraudo.

Moggia se godinama smatralo najmoćnijim čovjekom talijanskog nogometa, a u nogometnom je svijetu bio utjecajniji i od samog Silvia Berlusconija. Njegov upliv na suce, igrače i agencije bio je potpun. Moggi je bio ključna osoba jednog od najvećih skandala u povijesti talijanskog nogometa koji je otkriven u travnju 2006. godine, Calciopolia. Ulovljen je nakon prisluškivanja telefonskih razgovora, Juventus je izbačen u drugu ligu i kažnjen oduzimanjem dva naslova prvaka, dok su Fiorentina, Milan, Lazio i Reggina ostali u elitnom društvu, no također su im oduzeti bodovi.

RIM

Bivši kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Lazia Giuseppe Signori pušten je na slobodu iz kućnog pritvora u kojem se nalazio posljednjih 13 dana pod optužbom za namještanje utakmica.

Signori se sumnjiči da je šef kladiteljske mafije koja je namještala rezultate utakmica druge i treće lige, te drogirala igrače kako bi na internetskim kladionicama na Dalekom istoku stjecala financijsku dobit.Pod istragom se nalazi još 28 osoba među kojima i veliki broj aktivnih i poznatih nogometaša, a kao jedan od njegovih suradnika spominje se još jedan bivši talijanski reprezentativac Cristiano Doni. Policijska operacija je trajala šest mjeseci, a vođena je u Cremoni, međutim nalozi za privođenje izdani su i u Rimu, Torinu, Napulju, Bologni, Anconi i Ferrari.

Signori je sredinom 90-tih godina bio kapetan Lazia, a tri sezone je bio najbolji strijelac Serie A. Igrao je i za Piacenzu, Trento, Foggiu, Sampdoriju, Bolognu, grčki Iraklis i mađarski Sopron. Za talijansku reprezentacije je upisao 45 nastupa i zabio 19 golova, a bio je član "Azzurra" koji su na SP-u 1994. godine u finalu izgubili od Brazila.

MONTEVIDEO

U prvoj finalnoj utakmici južnoameričkog Copa Libertadores nogometaši urugvajskog Penarola i brazilskog Santosa odigrali su bez pogodaka, 0-0.

Susret je odigran na stadionu Centenario u Montevideu, a uzvrat je za tjedan dana u Sao Paulu na stadionu Morumbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙