FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

SLAVONSKI BROD

Hrvatske odbojkašice ubilježile su i peti poraz u Europskoj ligi i to od najjače ekipe skupine C i 11. sastava svijeta Turske.

Turkinje su slavile protiv Hrvatske u Slavonskom Brodu s 3:0 (25:16, 25:22, 25:23) u meču koji je trajao 80 minuta, a u kome su izabranice Irine Kirilove bile blizu osvajanja barem seta. U subotu se igra još jedan međusobni dvoboj.

VANCOUVER

Vancouver Canucksi su u petak u petoj utakmici doigravanja NHL-a svladali Boston Bruinse 1-0 i tako se približili ukupnoj pobjedi povećavši rezultat u seriji od četiri pobjede na 3-2.

Vancouverov centar Maxim Lapierre postigao je jedini pogodak u utakmici u 4:35 minuti treće trećine.

Vratar Canucksa Roberto Luongo, koji je povratio samopouzdanje nakon što je u trećoj i četvrtoj utakmici primio od igrača Bruinsa ukupno 12 golova, uspio je u petoj utakmici obraniti svih 31 udaraca, uključujući i nekoliko opasnih pokušaja u zadnjim minutama.

Bilo je upitno hoće li Luongo započeti utakmicu, ali je odmah od početka pokazao da je u formi obranivši udarac Bostonovog Patricea Bergerona.

Luongovi suigrači također su pokazali da se 'vraćaju u igru'. Nakon što su bili nadigrani u zadnje dvije utakmice, jučer su imali više udaraca prema vratima Bruinsa od svojih protivnika (47-27).

Bostonov vratar Tim Thomas zaustavio je 24 udarac prema svojoj mreži, dok ga Lapierre nije svladao.

Vancouver sada u seriji od četiri pobjede vodi 3-2, a sljedeća utakmica igra se u ponedjeljak u Bostonu.

I dok Vancouver pokušava doći do osvajanja prvog Stanley Cupa zadnjih 40 godina koliko je u NHL-u, Boston također pokušava okončati sušu u osvajanju trofeja koja traje do 1972.

LONDON

Francuski tenisač Jo Wilfried Tsonga izbacio je u četvrtfinalu ATP turnira na travi u londonskome Queensu prvog igrača svijeta Rafaela Nadala s 6:7, 6:4, 6:1.

Tsonga je nakon izgubljenoga prvoga seta dominirao u preostala dva protiv očito umornog Nadala, te je zasluženo došao do svoje druge pobjede nad Španjolcem u njihovu sedmom dvoboju. Tsonga je i četvrti tenisač koji ove godine ima pobjedu protiv Nadala, a prije njega je to čak četiri puta učinio Novak Đoković, te po jednom Nikolaju Davidenku i Davidu Ferreru.

"Nakon što sam izgubio drugi set, potpuno sam izgubio koncentraciju. Loša vijest je što sam izgubio, ali je dobra ta što ću imati dva-tri dana odmora koja će mi svakako trebati uoči Wimbledona", izjavio je Nadal.

Francuz će se u polufinalu sučeliti britanskoj senzaciji, 216. tenisaču svijeta Jamesu Wardu koji je danas prvo izbacio branitelja naslova Amerikanca Sama Querreyja u nastavku prekinutoga meča 3.kola, a nakon toga i Francuza Adriana Mannarina u četvrtfinalu.

U drugom polufinalu igrat će dva Andya - Murray i Roddick.

BERLIN

Sezona 2010/2011. za njemačku Bundesligu bila je rekordna jer jer njene utakmice u prosjeku je gledalo 42.100 gledatelja, objavilo je vodstvo njemačke nogometne lige (DFL).

Ukupno se na stadionima na 306 utakmica okupilo 12,88 milijuna gledatelja, što je za 0,7 posto više nego sezonu prije. Tako je prosječan broj gledatelja prešao, prvi put u 50 godina, brojku od 42.000. Stadioni su prosječno bili popunjeni 94 posto. Prosječna cijena ulaznice za utakmicu iznosi u Njemačkoj nešto više od 22 eura što spada među skuplje ulaznice u Europi.

Kako dodaju u DFL-u u zadnjih devet godina se broj gledatelja na nogometnim utakmicama stalno povećava.

No što se tiče druge njemačke lige, tamo je broj gledatelja u padu i prosječno je drugoligaške utakmice pratilo 14.539 gledatelja.

MONTREAL

Španjolski vozač Formule 1 Pedro de la Rosa vratit će se u momčad Sauber, koja je s njim raskinula suradnju prošle godine, kako bi mogao nastupiti na nedjeljnoj VN Kanade kao zamjena za bolesnog Meksikanca Sergia Pereza.

De la Rosa, 40-godišnji Španjolac s kojim je Sauber raskinuo ugovor pet utrka prije kraja sezone, dobio je poziv od svoje stare momčadi samo deset minuta prije početka popodnevnog treninga u petak kada se Perez požalio na vrtoglavicu.

Perez je zaradio potres mozga i lakše ozljede u teškom sudaru na kvalifikacijama za VN Monaka prošli mjesec.

Ovaj Sauberov potez izazvao je gužvu jer je bilo potrebno osigurati dozvolu McLarena gdje je De la Rosa testni i rezervni vozač, a zatim dobiti i dopuštenje i od Međunarodne automobilističke federacije (FIA).

Španjolac je na treningu uspio ostvariti 18. vrijeme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙