FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine rekao je da treba riješiti problem stadiona Maksimir i najavio da će to pitanje uputiti na jesensko zasjedanje Skupštine. "To je pitanje svih pitanja i jedini gordijski čvor koji nisam riješio. Taj problem treba riješiti", rekao je Bandić odgovarajući na upit HSS-ovca Nenada Matića hoće li pitanje maksimirskog stadiona predložiti za dnevni red Gradske skupštine. Na Matićev upit hoće li Grad Zagreb pomoći poljoprivrednicima ukoliko su imali smanjenje prihoda zbog straha od zaraze bakterijom E.coli, Bandić je odgovorio kako nema podatke je li zaraza Esherichijom coli utjecala na prihode poljoprivrednika. Na upit Stanka Gačića (HDZ) kakav je kreditni rejting Zagrebačkog holdinga i kakav utjecaj ima na kreditnu sposobnost Grada Zagreba, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je kako je rejting BB- i očekuje da će takav i ostati. Kada su novine prepune priča o krizi, rekao je Čović, onda Agencije to kažnjavaju tako što situaciju prikazuju ozbiljnije nego je. "Ti koji to rade ne rade dobro Holdingu ni Zagrebu", rekao je Čović. "Problema ima ali oni nisu dramatični i očekujemo da će kreditni rejting ostati isti kao i prošle godine, te da neće biti njegova smanjivanja, kazao je.

ZAGREB

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je na današnjem aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine da je njegova plaća najviša u Holdingu i iznosi 33.000 kuna bruto. Čović je, na pitanje HDZ-ove zastupnice Margarete Mađerić koliko je zaposlenih ljudi na rukovodećim mjestima u direkciji Holdinga te kolika je najveća plaća, odgovorio da članovi uprave imaju plaće od 30.000 kuna bruto, a da će detaljnije izvijestiti pismeno. Nezavisni zastupnik Josip Hren ustvrdio je da su po visini naknada od sto sedamdeset, sto osamdeset tiskuća kuna i više neki "top zastupnici" i pitao kolike su naknade za njihovo članstvo u upravljačkim tijelima u Holdingovim podružnicama. Čović je odvratio da 11 zastupnika u Skupštini Holdinga za to ne primaju naknadu, dok je naknada za članstvo u nadzornom odboru oko 3.000 kuna. HDZ-ova zastupnica Božica Šolić pitala je što je s podružnicom Zagrebački velesajam gdje sindikati upozoravaju na neke nepravilnosti. Članica Uprave Holdinga Alenka Košiša Čičin-Šain odgovorila joj je da ni oni nisu zadovoljni poslovanjem Velesajma i žele to popraviti kroz bolju naplatu izložbenog prostora, povećanje broja izložbi, obnovu infrastrukture. Na pitanje Siniše Markulina (HSS) zašto je iz gradskog proračuna odlučio platiti 721.351 kunu dugovanja bivšem igraču "Cibone" Bariši Krasiću i 210.254 kune za Mateja Mamića, Bandić je rekao da je Grad prije nekoliko mjeseci preuzeo kredit od 23,5 milijuna kuna kojeg je "Cibona" imala u Zagrebačkoj banci i da je prije nekoliko dana odlučeno i o preuzimanju duga dvojici igrača.

ZAGREB

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izrazio je danas bezrezervnu podršku završetku pregovora s EU, zahvalivši se svim vladama u zadnjih deset godina na uloženom trudu, ali i istaknuo da sadašnjoj i budućoj hrvatskoj Vladi gospodarska situacija u zemlji idućih mjeseci i godina mora biti prioritet. "S ciljem poboljšanja gospodarske i socijalne situacije od Vlade očekujemo rasterećenje cijene rada i to smanjenjem sve tri stope poreza na dohodak - one od 40 posto na 35, stope od 25 posto na 20 i i stope od 12 posto na 10", kazao je Kosor na konferenciji za novinare, poduprijevši time nedavno izneseni prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca za snižavanjem poreznih stopa. Kao potporu zapošljavanju mladih HSLS predlaže da mladi koji se prvi put zapošljavaju u prvoj godini rada budu rasterećni svih poreza i doprinosa. HSLS predlaže Vladi i da u hitnom postupku ispravi "dvije važne nepravde prema građanima". Prva je nepravda, naglašavaju, prema građanima čiji su računi još uvijek blokirani na temelju Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, a druga prema 130 tisuća budućih umirovljenika koji bi mogli biti "kažnjeni" s 25 posto nižom mirovinom jer su prije devet godina dobrovoljno izabrali II. mirovinski stup, potaknuti državnom kampanjom, kazao je Kosor.

OSIJEK

Hrvatski laburisti - stranka rada (HL) i Sindikat željezničkih radnika Hrvatske (SŽRH) danas su u Osijeku izrazili nezadovoljstvo najavom Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) da regionalna sjedišta poslovnih jedinica putnički prijevoz i cargo iz Osijeka premjesti u Vinkovce, jer drže da će to imati negativne ekonomske i socijalne posljedice za ovo područje. Predsjednik osječko-baranjske županijske podružnice Hrvatskih laaburista Željko Lukšić kazao je na konferenciji za novinare kako bi ta odluka trebala stupiti na snagu 1. srpnja, iako je prije nekoliko mjeseci u javnost bila puštena informacija "kako će željeznički centar ostati u Osijeku". Ustvrdio je kako će Osijek, ako se takva odluka provede u djelo, biti jedino regionalna metropola u Hrvatskoj bez željezničkoga sjedišta, iako je Osijek na području kojim prolaze važni međunarodni prometni koridori. "Uprave u Osijeku preživjele su Austro-ugarsku monarhiju, Kraljevinu Jugoslaviju, Nezavisnu Državu Hrvatsku i komunistički režim, ali izgleda da neće preživjeti HDZ", ustvrdio je Lukšić zapitavši se kome smeta Osijek kao centar Slavonije. Potpredsjednik SŽRH-a Damir Domazet ocijenio je kako se sjedišta tih poslovnih jedinica HŽ-a pokušavaju premjestiti u Vinkovce iako je, tvrdi on, osječko sjedište putničkog prijevoza HŽ-a po prodaji karata dvostruko jače od vinkovačkog, a na osječkom području veći je i obim teretnoga prometa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙