FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je kako je odluka Europske komisije o zatvaranju hrvatskih pristupnih pregovora važna za hrvatsku povijest i istaknuo da naporima ne smije biti kraj i da treba nastaviti s reformama i poboljšanju uvjeta života hrvatskih građana. "Vijest kako je Europska komisija zaključila da Hrvatska ispunjava uvjete za primitak u članstvo Europske unije i da treba postati članicom 1. srpnja 2013. godine odlična je vijest za Hrvatsku i za sve njene građane", rekao je Josipović jučer novinarima u Uredu predsjednika. "Zahvalio bih prije svega svima onima koji su pridonijeli tome od samog nastanka Hrvatske države, braniteljima, svim našim građanima koji su gradili europsku Hrvatsku i naravno svima onima koji su kroz ovo vrijeme obnašali javne dužnosti", istaknuo je Josipović.

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor izjavila je sinoć za Dnevnik HTV-a nakon povratka iz Londona da će se vladajuća koalicija o datumu održavanja parlamentarnih izbora dogovoriti krajem lipnja, odnosno nakon sjednice Europskog vijeća. "Nikakve žurbe nema. Cijela situacija je pod kontrolom. Mislim da je trenutak da se radujemo uspjehu koji je Hrvatska postigla, uspjehu koji je prepoznala Europska komisija i sigurna sam - zemlje članice EU-a. Na kraju, to sam čula danas u Londonu", rekla je premijerka u zagrebačkoj zračnoj luci, upitana hoće li izbori biti prije ili poslije referenduma o ulasku Hrvatske u EU. Kosor je kazala da će datum parlamentarnih izbora biti određen relativno brzo. "Kao što sam i najavila, najprije treba odraditi ovaj veliki posao, pričekati sjednicu Europskog vijeća i nakon toga ćemo se dogovoriti o tome kad će biti parlamentarni izbori", rekla je premijerka. "Sada još treba pričekati 24. lipnja, nakon toga puno i predano raditi do potpisivanja pristupnog ugovora, nakon toga referendum i nakon toga i do samog ulaska u EU puno i predano raditi", poručila je predsjendica vlade Jadranka Kosor.

ZAGREB - Više od četiri stotine radova akademika Ivana Kožarića predstavljeno je na izložbi što je pod nazivom "Preko crte; Atelje Kožarić: radovi na papiru i ostalo" otvorena sinoć u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) na 90. rođendan toga istaknutog umjetnika i u njegovoj nazočnosti. "Slavljenička" Kožarićeva izložba bit će za MSU i središnji kulturni događaj ovoga ljeta, rekla je ravnateljica Snježana Pintarić i uz čestitke zahvalila Kožariću za dugogodišnju suradnju. Istaknuvši da se umjetnikova djela jedinstvena dodala je da je Atelje Kožarić, koji se nalazi u sklopu MSU-a, za posjetitelje jedno od najomiljenijih mjesta. Od sinoć na dva kata MSU-a u prostoru za povremene izložbe "na vidjelo" kulturnoj javnosti podastrijeta Kožarićeva djela od kojih je većina, kako je rečeno, pohranjena u pokućstvo ateljea, kartonske kutije, smotana u role ili smještena u muzejske ladice i tako do sada ostala skrivena pogledu posjetitelja. Iako je Kožarić široj kulturnoj javnosti poznat ponajprije kao kipar, konstanta ove izložbe, istaknuto je, jest crtež - radovi na papiru, ali i slike i grafike na podlozi od tkanina ili gipsanih ploča . Izložba "prati" seljenje Kožarićeva ateljea , primjerice u Galeriju Zvonimir 1993., pa do umjetnikovih najnovijih radova okupljenih pod nazivom "Razbijanje okvira". Sam Kožarić je okupljenima samo kratko poručio - Razbij okvire! Izložba će biti otvorena do 21. kolovoza.

RIJEKA - EBU folk festival europske i svjetske suvremene i popularne narodne glazbe, utemeljene na folklornoj tradiciji, otvoren je sinoć na Ljetnoj pozornici u Opatiji. U prigodi otvorenja festivala opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić zaželio je doborodošlicu sudionicima i posjetiteljima, a v.d. glavnog urednika Hrvatskog radija Duško Radić je istaknuo da Hrvatski radio, kao član EBU-a, aktivno sudjeluje u organizaciji projekata kao što je opatijski folklorni festival. To je zajedničko dobro i nadamo se da će on biti blagdan glazbe i prijateljstva, dodao je. Na svečanosti otvorenja nastupili su Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije, ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske "Lado", klapa "Luka" iz Rijeke i klapa "Bunari" iz Vodica. Festival, kojega je je pokrovitelj Europska udruga za radiodifuziju (EBU – European Broadcasting Union), svake se godine održava u drugoj državi, a sudjeluju ansambli i solisti koje odabiru radijske postaje članice EBU-a. Festival završava u nedjelju, 12. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙