FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatska naftna kompanija Ina izvijestila je sinoć kako je neovisno pravno mišljenje potvrdilo da je Uprava - imenovanjem izvršnih direktora i ovlaštenjem da oni vode poslovanje društva - postupila u skladu s hrvatskim pravnim propisima i u okviru svojih ovlasti. Ina navodi da je, nakon nedavnih medijskih nagađanja o zakonitosti strukture korporativnog upravljanja u društvu, neovisno pravno mišljenje zatražila od uglednog odvjetničkog društva "Madirazza i Partneri". "Navedeno pravno mišljenje potvrdilo je kako je struktura korporativnog upravljanja Ine u skladu s prisilnim propisima hrvatskog zakonodavstva koji su trenutno na snazi i da je Uprava Ine, imenovanjem izvršnih direktora i ovlaštenjem istih da vode poslovanje društva, postupila u skladu s mjerodavnim propisima i u okviru svojih ovlasti", navodi se u priopćenju i dodaje da je pravno mišljenje danas bilo prezentirano Upravi Ine, a nakon toga proslijeđeno Nadzornom odboru društva.

SPLIT - U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer kasno popodne na autocesti kod Biskog teške tjelesne ozljede zadobio je vozač i smješten je na Jedinici intezivnog liječenja splitske bolnice, doznaje se večeras u splitskoj policiji. Neslužbeno se doznaje da je teško nastradali vozač BMW-a hrvatski reprezentativac i bivši nogometaš Hajduka Drago Gabrić, sin nekadašnjeg vratara splitskih bilih Tonča Gabrića. Nesreća dogodila u 18,20 sati na autocesti A1 u smjeru Dugopolje - Bisko kada je osobni automobil marke BMW, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika, sletio s ceste. U bolnici se doznaje kako je vozač zadobio teže, a suvozač je nakon saniranja lakše ozljede ruke pušten kući. U nesreći je vozač zadobio frakturu lubanje, te nagnječenje mozga.

BJELOVAR - Rukovatelj na preši za oplemenjivanje iverice u bjelovarskom poduzeću Iverica Jovo Pelikan (1955.) iz Galovca jučer je oko 15 sati iz nepoznatih razloga ušao u radni prostor preše gdje ga je tzv. "tableta" uvukla u unutrašnjost preše, koja ga je pritisnula te je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, izvijestila je sinoć Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

OPATIJA - Izložba "Prvi hoteli na Jadranu" na kojoj su predstavljene fotografije hotelskih zgrada izgrađenih na hrvatskoj strani Jadrana potkraj 19. i u početku 20. stoljeća i drugi izlošci iz tog vremena otvorena je sinoć u Hrvatskom muzeju turizma u Vili Angiolina u Opatiji. Izložbu je otvorio državni tajnik u ministarstvu kulture Zoran Šikić. Ravnateljica Muzeja hrvatskog turizma Mirjana Kos Nalis kazala je da se razvoj turističkog gospodarstva potkraj 19. i u prvim desetljećima 20. stoljeća u Hrvatskoj najreprezentativnije očitovao u izgradnji hotelskih zgrada. Potkraj 19. stoljeća lječilišni turizam se počinje razvijati uz morsku obalu, istodobno raste popularnost kupališnog turizma i grade se velebni hoteli okruženi njegovanim perivojima, u skladu s tada dominantnim historicističkim arhitekturnim slogom, kazala je Kos Nalis. Središte hotelske izgradnje tada je bila Opatija. Izložba će biti otvorena do 26. veljače 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙