FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja raspravljati o izvješću Državne geodetske uprave o obavljenim poslovima i utrošenim sredstvima na izradu tehničke dokumentacije za popis stanovništva, kućanstava i stanova, koji se provodio u travnju ove godine. Za izradu tehničke dokumentacije, stoji u izvješću, utrošeno je 13 milijuna i 432 tisuće kuna, što je za 68 tisuća kuna manje od planiranog iznosa. Vlada u svom očitovanju na izvješće Državne geodetske uprave nije imala primjedaba. Na dnevnom su redu saborskog zasjedanja i izvješća o izvršenju provedbenih planova statističkih aktivnosti od 2009. do ove godine, te izvješće o ostvarivanju prava na pravnu pomoć u prošloj godini.

ZAGREB

Vodstva političkog pokreta Hrvatskog rasta (H-rasta) i stranke HSP-a "Dr. Ante Starčevića" priopćila su da su odlučila kako će zajednički izaći na parlamentarne izbore. Na izbore će ići u koaliciji, a "prvi put u hrvatskom političkom životu izborne liste bit će sastavljene na temelju objektivnih kriterija, tj. predizbora", kaže se u sinoćnjem priopćenju koje su u ime H-rasta i HSP-a "Dr. Ante Starčevića" potpisali predsjednica tog pokreta Željka Markić i glavni tajnik stranke Pero Ćorić. U priopćenju se također kaže kako su s jučerašnjeg sastanka radi domoljubnog okupljanja pozvane političke stranke, udruge i istaknuti pojedinci koji pripadaju demokršćanskom, starčevićanskom i građanskom političkom svjetonazoru da se priključe novom političkom zajedništvu.

ZAGREB

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas bi trebalo početi suđenje bivšem predsjedniku uprave Podravke Zdravku Šestaku i direktoru nabave u toj prehrambenoj tvrtki Darku Korošecu koje USKOK tereti da su Neviju Prlogu u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, a on im je zauzvrat financirao radove na nekretninama u privatnom vlasništvu. Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita. Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi "Spice" koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga.

DUBROVNIK

U atriju palače Sponza u Dubrovniku sinoć je otvorena izložba slika Rudolfa Patera pod nazivom "Lutka, taj tajni predmet želja". Umjetnik se predstavio s 24 nova rada u tehnici gvaša na kojima dominira motiv lutke. Kako je u prigodi otvaranja kazao akademik Luko Paljetak, u svijet slikara Rudolfa Patera ovaj put ulazi lutka i odmah do sebe, kako to čini i na svakom drugom mjestu, stvara pozornicu, stvori kazalište. Rudolf Pater diplomirao je književnost i filozifiju, a 1978. priredio je prvu samostalnu izložbu u Zagrebu. Do danas je izlagao na 64 samostalne izložbe i više od 200 pozivnih skupnih izložbi u Europi i svijetu. Uz slikarstvo bavi se skulpturom, grafikom, muralima i vitrajem. Ova izložba do sad je bila predstavljena u Rimu, Veneciji i Zagrebu. U prigodi otvaranja priređen je i lutkarski igrokaz u kojem je nastupila glumica dubrovačkog kazališta "Marina Držića" Mirej Stanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙