FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja osječkoga Sveučilišta i Instituta "Ivo Pilar"

OSIJEK, 18. ožujka 2011.(Hina) - Predstavnici osječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" i zagrebačkog Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" potpisali su danas u Osijeku sporazum o suradnji.

Sporazumom se utvrđuje suradnja u području visokog obrazovanja i provedbi znanstveno-istraživačkih projekata, te u uspostavljanju novih doktorskih sveučilišnih interdisciplinarnih studija i novih preddiplomskih i diplomskih studija.

Rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik kazala je kako je potpisivanje sporazuma značajan događaj za ovo Sveučilište, koje danas ima oko 19.500 studenata. Dodala je kako je na osječkom Sveučilištu u proteklih 35 godina diplomiralo više od 35.000 studenata, što drži značajnim doprinosom društvenom i gospodarskom napretku ovoga dijela Hrvatske.

Ravnatelj Instituta "Ivo Pilar" Vlado Šakić rekao je kako je suradnja Sveučilišta i znanstvenih institucija u skladu s europskim trendovima, a da je cilj ovakvih aktivnosti povezivanje znanstvenih potencijala u misiji školovanja mladih ljudi na načelima izvrsnosti i kompetencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙