FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milivojević: srpska nacionalna manjina - most suradnje

KARLOVAC, 9. ožujka 2011. (Hina) - Glavni konzul Republike Srbije Zoran Milivojević rekao je danas da se srpska nacionalna manjina može bolje iskoristiti kao most u gospodarskoj suradnji Srbije i Hrvatske te da politička i svaka druga organiziranost Srba u Hrvatskoj spadaju u unutarnja pitanja Hrvatske u koja se Srbija ne miješa.

Srbija je zainteresirana da se pri popisu stanovništva omogući da se ljudi "slobodno izjašnjavaju, da se ostvari politički kontekst da se mogu izjašnjavati bez straha, slobodnom voljom, i da kažu ono što jesu", rekao je glavni konzul Milivojević.

Zoran Milivojević sastao se danas tijekom posjeta Karlovačkoj županiji sa županom Ivanom Vučićem, karlovačkim gradonačelnikom Damirom Jelićem i njihovim suradnicima. Na sastanku je bilo riječi o ukupnim odnosima Republike Srbije i Republike Hrvatske, stanju na regionalnoj razini i lokalnim razinama te o ustavnim pravima srpske nacionalne manjine i njihovoj primjeni.

Među ostalim, glavni konzul je rekao da je zadaća diplomacije i regionalne i lokalne vlasti omogućiti dobru međusobnu suradnju na zatvaranju otvorenih pitanja dviju država, poput povratka svih hrvatskih državljana koji se žele vratiti.

Po njegovu mišljenju, pripadnici manjina mogli bi biti most i čimbenik suradnje i stabilnosti dviju zemalja, a ne čimbenik problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙