FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum Hrvatska i Mađarska o istraživanju i eksploataciji ležišta ugljikovodika

ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Vlada RH na današnjoj je sjednici donijela Uredbu o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske o zajedničkom istraživanju i eksploataciji ležišta ugljikovodika, koja se nalaze duž zajedničke državne granice, potpisan u Zagrebu 8. veljače 2011., priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Sporazumom se omogućuje zajedničko istraživanje, utvrđivanje količine i kakvoće rezervi ugljikovodika te racionalna i svrhovita eksploatacija ugljikovodika na ležištima koja se protežu duž zajedničke državne granice. Zajednička istraživanja i eksploatacija ugljikovodika provodit će se snimanjem 3D seizmičkih podataka i izradama istražnih i eksploatacijskih bušotina s obje strane granice, na dijelom predloženim i pokrenutim projektima od strane gospodarsko-rudarskih subjekata, pod radnim nazivima „Slatina-Zalata“, „Novi Gradac-Potony“, „Ferdinandovac-Vizvar“ i „Vizvar-Gola“.

Također je donesena Uredba o objavi Sporazuma o suradnji između Vlade RH, Frankofonske zajednice, Regije Valonije i Povjerenstva Frankofonske zajednice Regije Bruxelles-Glavni grad. Sporazum predstavlja pravni okvir za uspostavu i ostvarivanje suradnje u područjima od interesa stranaka Sporazuma, a posebice u području gospodarstva, zaštite okoliša, prostornog uređenja, stanovanja, turizma, poljoprivredne politike, energije, športa, znanosti, obrazovanja, kulture, zdravstva i socijalnih pitanja.

Izmijenjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Crne Gore o policijskoj suradnji. Izmjenom se ovlašćuje državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova da u ime Vlade Republike Hrvatske potpiše navedeni Sporazum.

Vlada RH je upoznata i s Protokolom između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske o provedbi Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Mađarske o suradnji na području obrade zahtjeva za izdavanje vize u Veleposlanstvu Republike Mađarske u Republici Moldovi, potpisanim 28. listopada 2010. u Budimpešti.

Također, Vlada RH na sjednici je upoznata s Protokolom o načinima djelovanja na granici između Republike Hrvatske i Republike Slovenije za olakšavanje prometa i unapređivanje suradnje u borbi protiv carinskih prijevara, potpisanim 13. veljače 2007. u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙