FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) nikada nije zaprimilo dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, priopćilo je danas to ministarstvo reagirajući na tvrdnje koje je jučer u Grubišnom Polju na skupu potpore braniteljima Veljku Mariću i Tihomiru Purdi izrekao jedan od govornika. "Prilikom obraćanja na skupu jedan od govornika, Mladen Leovac, u svom je govoru insinuirao da je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti imalo podatke o optuženim braniteljima. Izrečena tvrdnja gospodina Leovca neistinita je i potpuno neutemeljena, a s obzirom na način te mjesto i vrijeme plasiranja takve laži, možemo zaključiti da je i zlonamjerna sa svrhom obmane javnosti", kaže se u priopćenju. "Odgovorno tvrdimo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nikada nije zaprimilo takve dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, što se može provjeriti i uvidom u dolaznu poštu Ministarstva, niti je imalo uvid u iste. I ovom prilikom ističemo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti čini sve u okviru svojih nadležnosti kako bi pomogli obiteljima uhićenih hrvatskih branitelja Veljka Marića i Tihomira Purde te izražavamo nadu da će se uskoro vratiti svojim obiteljima", kaže se u priopćenju.

SPLIT

Još nije ugašen požar koji je u subotu navečer buknuo na predjelu Miljevci kod Drniša, ali je 80 posto pod nadzorom gasitelja, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Na tom je području počela padati kiša, pa vatrogasci očekuju da bi ona tijekom dana mogla pomoći. Opožarena površina, koja se proširila na oko 2600 hektara, na miniranom je području, pa je gašenje bilo otežano. Vatru je jučer gasio 21 vatrogasac s 9 vatrogasnih vozila iz Drniša i Šibenika, a iz zraka su pomoć pružili jedan kanader i jedan air tractor. Tijekom protekle noći gasitelji su obilazili požarište.

ZAGREB

Jutros je u Maksimirskoj ulici u Zagrebu poginuo 89-godišnji pješak na kojeg je naletio kombi peugeot boxer zagrebačkih registracija kojim je upravljao 32-godišnjak, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ). Vozač se pješačkom prijelazu nije približio sigurnom brzinom i nije stigao zaustaviti vozilo. Tijelo poginulog pješaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalstiku. Nesreća se dogodila u 6,32 sati.

ZAGREB

Dvije osobe smrtno su stradale jutros u požaru kuće na Malom Bijeniku 1a u Zagrebu, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Požar je izbio oko 7,15 sati, a kuća je u potpunosti izgorjela. U policiji je rečeno da su pronađena dva tijela. Požar je ugašen, a očevid je u tijeku, kažu u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙