FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ o gospodarskome stanju u Istri

PULA, 18. veljače 2011.(Hina) - Predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako bi regionalna vlast u Istri trebala ponuditi realnu viziju razvoja gospodarstva radi zapošljavanja većeg broja ljudi koja će mladima omogućiti rad u novim tehnologijama.

Po njegovim riječima, dosad je u Istarskoj županiji mnogo uloženo u poduzetničke zone, pri čemu je, kako je rekao, država dala zemljište bez naknade, a Ministarstvo gospodarstva nepovratno novac za infrastrukturu. "Međutim, pravi učinak ipak nije postignut", istaknuo je Roce.

"Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme i da se završi s političkim klijentelizmom", poručio je predsjednik istarskoga Županijskog odbora HDZ-a i dodao da na razini Istre treba postići konsenzus o razvoju gospodarstva kako bi se ostvario "jedan novi iskorak". Također je rekao kako HDZ podupire svaku aktivnost kojoj je cilj novo zapošljavanje, no, dodao je, istodobno sumnja da vlast u Istri za to ima rješenja i kvalitetne programe.

"Svjesni smo prisutnosti jedne političke vladajuće elite u Istri, koja već dugi niz godina ne dozvoljava svakoj gospodarskoj inicijativi ulazak u neki projekt. Taj prostor je očito rezerviran za samo sebi znane gospodarske inicijative", ocijenio je Marino Roce, dodajući kako je neprihvatljivo da vlast u Istri troši javni novac na privatne medije i na PR agencije. Upravo te agencije, po njegovoj ocjeni, imaju zadaću "uljepšati vizionarske priče vladajućih u Istri".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙