FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: HDZ protiv izvješća o stanju gradske imovine

ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Zagrebački HDZ neće na idućoj sjednici Gradske skupštine podržati izvješće o stanju gradske imovine, koje obuhvaća razdoblje od početka 2008. do polovice 2010. godine jer ono pokazuje loš i maćehinski odnos gradske vlasti prema poslovnim prostorima i stanovima u gradskom vlasništvu, najavili su danas HDZ-ovi vijećnici u Skupštini grada.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Margareta Mađerić ocijenila je da je izvješće rezultat sustavne loše politike SDP-a i gradonačelnika prema gradskoj imovini, te da je pola milijarde duga za najam od te imovine za četvrtinu veći od ukupnog duga Zagrebačkog holdinga.

Zagreb, navela je Mađerić na konferenciji za novinare, u vlasništvu ima 3601 poslovni prostor, pri čemu se njih 499 koristi bez valjane pravne osnove, a naplati se svega 74 posto ukupne najamnine te nenaplaćeno ostaje više od pola milijarde kuna.

Navodi i da se od 7.961 stana u vlasništvu grada, protupravno koristi njih 2.048, koji su nasilno useljeni. Dugovi za njihov najam iznose nešto manje od 13 milijuna kuna, od kojih će većina biti otpisana zbog nemogućnosti naplate.

Zagreb je, drži predsjednica kluba gradskih vijećnika HDZ-a, mogao od te imovine uprihodovati milijune kuna, posebice kada se zna da poduzetnici i obrtnici u gradu teško dolaze do gradskih prostora iako bi oni za njih bili puno jeftiniji. Umjesto toga, brojni poslovni prostori u centru grada propadaju i ruglo su grada.

Mađerić je najavila i da će vijećnici HDZ-a na sjednici Skupštine grada biti protiv izvješća o radu gradonačelnika jer je vijećnicima, navela je, onemogućeno da o izvješću kažu svoje mišljenje te zbog nezadovoljstva ukupnom politikom koja se vodi u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙