FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković: nedopustivo je negirati zločine komunizma

ZAGREB, 10. veljače 2011. (Hina) - Hrvatska je kroz povijest pokazala da zna čuvati i braniti svoj identitet i to mora biti program HDZ-a i danas, rekao je večeras na proslavi 21. obljetnice HDZ-a u Dubravi Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija.

Podsjetivši da prije 21 godinu nismo živjeli u slobodi, Jandroković je kazao kako neki danas o toj prošlosti govore kao da je ona bila "med i mlijeko, kao da je uvijek na ovim prostorima sve bilo izvrsno - funkcionirala je pravna država, nije bilo korupcije, bila je sloboda i mogli smo govoriti i raditi što smo htjeli". "A nije bilo tako, upravo suprotno. Oni koji danas o tome govore, ti su bili nositelji nazadnjačkih, antihrvatskih i antidemokratskih ideja i procesa", rekao je Jandroković te istaknuo da je nedopustivo je negirati zločine komunizma.

Revizijom povijest, krajnjim licemjerjem i neistinom nazvao je izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da nisu postojale žrtve komunističkog sustava. "HDZ ne može i neće pristati na takav način govora", poručio je Jandroković istaknuvši kako je u 21. stoljeću tužno da netko negira žrtvu i zločin. Naglasivši da je HDZ za pomirenje između različitih ideologija koje su prošle preko hrvatskog tla, rekao je da se danas, u 2011. godini, ne može dozvoliti da netko negira zločine komunizma.

Jandroković je u svom govoru istaknuo da danas "ne smijemo pristati na depresiju i pesimizam, jer koliko god teško bilo, rješenja ima ako ćemo svi zajedno raditi za dobrobit Hrvatske", rekao je poručivši kako treba očuvati zajedništvo i slogu, možda i više nego ikad prije.

Kazao je da Hrvatska ima gospodarskih problema, problema s nezaposlenosti i s nedostatkom investicija, ali nismo jedini koji imaju te probleme. "Borimo se s problemima i nedaćama, ali vodimo računa i da zaštitimo najugroženije slojeve", rekao je Jandroković dodavši kako je vlada i u najtežim trenutcima pokazivala socijalnu osjetljivost. No, bez jačanja gospodarstva, novih investicija i ideja nećemo moći razvijati socijalne programe. "Da bi društvo bilo socijalno pravedno i zaštitilo najugroženije, ono mora biti i bogato", istaknuo je Jandroković rekavši da je jačanje gospodarstva jedna od zadaća koje HDZ ima pred sobom.

Kazavši da se danas vladu i HDZ pokušava posvađati s braniteljima, predsjednik zagrebačkog HDZ-a kazao je da se u tome neće uspjeti jer su branitelji za HDZ bili, jesu i bit će svetinja. Neupitnom je ocijenio i ulogu osnivača HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana istaknuvši njegovu upornost i hrabrost u stvaranju Hrvatske.

Na proslavi osnivanja HDZ-a u zagrebačkoj Dubravi govorili su i predsjednici područnih odbora HDZ-a Gornje i Donje Dubrave, Sanda Kulić Makar i Stjepan Bačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙