FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: nije moguća suradnja HDSSB-a i HDZ-a

OSIJEK, 1. veljače 2011.(Hina) - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako ne postoji ni minimalna mogućnost suradnje ili koalicije njegove stranke sa, kako je rekao, "zločinačkom organizacijom koju personificira HDZ".

Osvrnuvši se na jučerašnji središnji Dnevnik HTV-a, Šišljagić je na konferenciji za novinare ustvrdio kako je u toj emisiji "emitiran tendenciozan i naručen prilog u kojem se u kontekstu posljednjih zbivanja u osječkome HDZ-u insinuira mogućnost suradnje i tihe koalicije HDZ-a i HDSSB-a".

"Poslije svega što je HDZ činio i čini hrvatskoj državi i narodu te samom HDSSB-u, čovjek bi morao biti poprilično poremećene svijesti i uma da bi samo i pomislio na suradnju sa strankom koja je opljačkala i pokrala Hrvatsku, rasprodala nacionalne vrijednosti te ogrezla u kriminal i korupciju", ustvrdio je Šišljagić.

Ocijenio je kako je HDSSB dovoljno jaka stranka na regionalnoj i nacionalnoj razini da "niti ne pomišlja na nekakve koalicije, a posebno ne na koaliciju s HDZ-om".

Predsjednik Glavnog odbora stranke i saborski zastupnik Dinko Burić taj je televizijski prilog nazvao "pokušajem političkog podzemlja" da zakulisnim igrama i dezinformacijama dovede u zabludu hrvatsku i slavonsko-baranjsku javnost.

"To je izraz posvemašnje panike koja već dulje vrijeme vlada, a kako se bliže parlamentarni izbori, još će više jačati u raspadajućem, ali još uvijek vladajućem HDZ-u", rekao je Burić.

Ocijenio je kako su posljednja zbivanja i navodni sukobi i raskol u osječkome HDZ-u, gdje je pet članova Gradskog odobra dalo ostavke na stranačke dužnosti, "demagoške floskule iz kuhinje jednog od najpoznatijih kuhara prljavih igara Vladimira Šeksa".

"U pozadini navodnog sukoba u osječkome HDZ-u krije se i rat između Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, koji će biti sve javniji i izraženiji", rekao je Burić i ocijenio da je građanima Slavonije i Baranje dosta HDZ-a i SDP-a jer sreće i koristi nisu imali ni od jednih ni od drugih.

Dopredsjednik stranke Krešimir Bubalo rekao je kako su HDZ i SDP imali priliku učiniti nešto za Slavoniju, ali nisu učinili ništa. Istaknuo je da je HDSSB bio samostalan, a to će ostati i nakon parlamentarnih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙